marți, iunie 18, 2024

Kremlinul a început deja să pregătească prezidențialele din 2024, cu Vladimir Putin candidat

ExterneKremlinul a început deja să pregătească prezidențialele din 2024, cu Vladimir Putin candidat

Președintele rus, Vladimir Putin, se pregătește deja pentru un nou mandat, intenționând să candideze la alegerile din 2024.

Putin se pregătește pentru campanie electorală

Următoarea campanie electorală se va baza pe tema unității Rusiei, scrie cotidianul economic Kommersant. Vladimir Putin nu și-a anunțat încă participarea la alegerile prezidențiale din 2024, dar blocul politic de la Kremlin a început deja pregătirile pentru campanie.

Kremlinul va monitoriza cu atenție alegerile regionale de anul acesta și vaifolosi experiența acestora pentru a pregăti cum trebui viitorul scrutin prezidențial,

Cel puțin 20 de regiuni ar trebui să organizeze alegeri directe ale guvernatorilor, iar 16 – alegeri pentru adunările legislative.

Una dintre sursele Kommersant a observat că scrutinele regionale vor avea toate condițiile speciale cu care Kremlinul va trebui să se confrunte la prezidențiale.

„Alegerile vor avea loc în condițiile unei operațiuni militare speciale, a sancțiunilor, a escaladării relațiilor internaționale”, a spus interlocutorul jurnaliștilor ruși. O atenție specială va fi oferită teritoriilor ucrainene pe care Rusia le-a anexat ilegal și pe care nu le controlează în totalitate. „Anul acesta, pentru prima dată, va trebui să lucrăm cu electoratul din noile patru regiuni, care va participa și la alegerile prezidențiale.

Constituțiile adoptate (în Donețk și Luhansk) prevăd alegeri indirecte ale șefilor, ceea ce înseamnă că problema legitimității este deosebit de acută acolo”, a spus sursa Kommersant.

Vezi si alte articole...