joi, februarie 29, 2024

Kremlinul amenință că va distruge avioanele trimise Ucrainei de Polonia și Slovacia

ExterneKremlinul amenință că va distruge avioanele trimise Ucrainei de Polonia și Slovacia

Kremlinul a amenințat că va distruge toate avioanele de vânătoare oferite Ucrainei de către aliații săi, după ce două țări au promis avioane din epoca sovietică.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a condamnat planurile țărilor NATO

Kremlinul amenință țările care oferă avioare ucrainei. Slovacia a devenit vineri a doua țară NATO care a promis Kievului câteva avioane MiG-29, la o zi după Polonia. Flota Slovaciei a fost oprită la sol anul trecut iar țara nu mai folosește aceste avioane.

Ucraina a cerut țărilor occidentale avioane moderne, dar, din cauza duratei lungi de pregătire, acestea sunt considerate doar opțiuni pe termen lung.

Acest lucru pare încă puțin probabil – cel puțin deocamdată, deoarece ar fi nevoie de timp pentru a antrena piloții ucraineni pe avioanele occidentale.

Ofițerii militari occidentali nu cred că domeniul aerian este oricum cel mai important – ei cnsideră că ceea ce contează este bătălia la sol.

Vestea livrărilor de avioane din Polonia și Slovacia a venit în contextul în care presa rusă a relatat că ministrul rus al apărării, Serghei Șoigu, a decorat piloții implicați într-un incident la începutul acestei săptămâni, în urma căruia o dronă americană s-a prăbușit în Marea Neagră.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a condamnat planurile țărilor NATO, afirmând că avioanele nu vor afecta rezultatul „operațiunii militare speciale” a Moscovei, așa cum numește războiul, ci doar „vor aduce necazuri suplimentare pentru Ucraina și poporul ucrainean”, anunță BBC.

„Bineînțeles, în timpul operațiunii militare speciale, toate aceste echipamente vor fi supuse distrugerii”, a adăugat el.

Vezi si alte articole...