luni, iunie 17, 2024

La intersecția Christian Tell x Biserica Amzei are loc în acest weekend Amzei Block Party

Din OrasLa intersecția Christian Tell x Biserica Amzei are loc în acest weekend Amzei Block Party

În acest weekend, locuitorii din București sunt invitați să participe la o experiență unică la intersecția dintre străzile Christian Tell și Biserica Amzei, unde o piațetă devine pietonală pentru a reimagina orașul. În perioada 1-2 iunie, această intersecție, unde se întâlnesc Biserica Amzei, La Mița Biciclista Stabiliment Creativ și Ambasada Franței din București, se transformă într-un spațiu sigur, mai puțin poluat și mai împădurit în jurul unei instalații speciale, numită „Masa Nesfârșită”.

ARCEN și La Mița Biciclista | Stabiliment Creativ îi invită pe bucureșteni să se alăture Amzei Block Party. Evenimentul este o inițiativă care își propune să reînnoiască scuarurile și spațiile publice din centrul istoric al Bucureștiului, transformându-le temporar în spații pietonale și adăugând o notă de verdețe.

Experiența întâlnirii între generații va fi accentuată și prin bucatele acestei ediții, care vor fi pregătite în laboratorul La Mița Biciclista, cu accent pe orezul cu lapte, reinterpretat și savurat în cadrul festivalului.

Iată programul activităților ce vor avea loc în acest weekend:

Sâmbătă și duminică:

10:00 – Masa Nesfârșită: O instalație interactivă de Olivier Vadrot, simbol al întâlnirii și dialogului. 10:30-12:00 – Dialoguri despre spațiul public: Discuții despre reimaginarea Bucureștiului, moderate de Edmond Niculușcă, alături de invitați precum arhitecta Iulia Stanciu, profesor dr. la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București, sculptorul Virgil Scripcariu, conf. univ. dr. Bogdan Suditu, și alții. 12:30-22:00 – Expoziție FRAGMENTE din patrimoniu: Realizată de studenții UAUIM și coordonată de prof. Iulia Stanciu, prezintă reinterpretări ale spațiilor abandonate din intersecția străzilor Christian Tell și Biserica Amzei, alături de expoziția de machete realizate în lut la Școala de la Piscu. Vernisajul va avea loc sâmbătă la ora 12:30. 13:00-17:00 – Tururi ghidate explicative. 13:30-17:30 – Ateliere de guerilla gardening: Activități pentru copii și adulți cu Asociația Climato Sfera. 14:00-14:45 // 16:00-16:45 – Plimbări imaginare: Povești despre cartier pentru a descoperi specificitățile arhitecturale și istorice ale zonei Amzei. 17:30-18:30 – CORPzero: Improvizație, dans și mișcare liberă pe stradă. 20:00-21:30 – Concerte: Muzică lăutărească cu Corina Sîrghi și taraful Jean Americanu (sâmbătă), jazz contemporan cu Trio Amphitrio (duminică). 23:00-04:00 (sâmbătă) – Afterparty: Summer Hits Night în saloanele Miței Biciclista. 10:00-22:30 – DJ set cu ABASC. Delicii și amintiri: Oportunitatea de a gusta orezul cu lapte reinterpretat și alte delicii din laboratorul La Mița Biciclista.

Intrarea la eveniment este liberă.

Vezi si alte articole...