joi, iulie 18, 2024

La Spitalul Victor Gomoiu din București, o fetiță de numai 1 an a suferit arsuri grave la cornee

Din OrasLa Spitalul Victor Gomoiu din București, o fetiță de numai 1 an a suferit arsuri grave la cornee

O fetiță de doar un an are corneea arsă din cauza neglijenței unui asistent de la Spitalul de Copii „Victor Gomoiu” din București. Micuța și tatăl ei au fost trimiși să aștepte într-un container în care era aprinsă o lampă cu ultraviolete.

Părinții fetiței au venit cu micuța la spital din cauza unei răceli. Ei s-au dus cu aceasta camera de gardă din cadrul Spitalului de Copii „Victor Gomoiu” din Capitală și au intrat la triaj, într-un container.

Domnul asistent i-a făcut teste pentru gripă, COVID. I-a spus că trebuie să intrăm în celălalt container, de lângă. A intrat soțul. În tot acest timp lampa a fost pornită, lampa UV, nimeni nu a venit să verifice dacă trebuie stinsă”, a transmis mama fetiței.

Bărbatul și copilul au fost nevoiți să aștepte o oră pentru ca medicul de gardă să vină și să consulte micuța. Atunci când doamna doctor a venit, a stins lampa, a consultat fetița și a plecat.

Odată ajunși acasă, atât fetița, cât și tatăl au avut dureri mari de ochi. Fiindcă au fost expuși la raze ultraviolete, ambii și-au pierdut vederea pentru câteva ore.

În plus, și pielea de pe față a început să li se desprindă. Fiindcă avea dureri, fetița a plâns continuu și nu a fost capabilă să mânânce sau să bea apă, au spus părinții acesteia.

Fetița s-a trezit plângând și nu putea să deschidă ochii, a afirmat tatăl copilului.

Directorul Spitalului Victor Gomoiu, Vlad Coste, a aflat despre acest incident după două zile. Acesta l-a sunat pe tatăl fetiței pentru a-și cere scuze pentru situația provocată. Totodată, i-a asigurat pe părinți că persoana responsabilă va fi sancționată pentru neglijență.

Asistentul care i-a trimis pe cei doi să aștepte în containerul unde funcționa lampa UV este acum anchetat de către superiorii săi.

A fost neglijent. Nu va rămâne nesancționat, asta e sigur. Demiterea este o posibilitate, a declarat  directorul spitalului.

Urmează să se ia o decizie cu privire la asistentul respectiv. Se va stabili dacă fi sau nu demis din funcție pentru neglijență.

Vezi si alte articole...