sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Legile cu noile măsuri fiscale aprobate de Guvern săptămâna viitoare. Cele mai importante prevederi

EconomieLegile cu noile măsuri fiscale aprobate de Guvern săptămâna viitoare. Cele mai importante prevederi

Coaliția a decis ca Guvernul să adopte proiectele de legi cu privire la măsurile fiscale – noile taxe, impozite și reducerile de cheltuieli – săptămâna viitoare și să le trimită Parlamentului pentru începerea procedurii de asumare a răspunderii, conform unor surse din coaliție citate de G4Media.ro.

Proiectele urmează să fie adoptate în vederea intrării în vigoare la 1 octombrie, conform acordului stabilit între guvern și Comisia Europeană.

Principalele măsuri fiscale propuse și care vor fi asumate de Guvern includ:

Impozitul pentru microîntreprinderi: Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri sub 300.000 de lei, impozitul va fi de 1% din cifra de afaceri. În cazul microîntreprinderilor cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei, impozitul va fi de 3% din cifra de afaceri.

Pentru microîntreprinderile cu cifra de afaceri între 300.001 lei și 2,5 milioane de lei care au o rată de profitabilitate mai mare de 30%, se va introduce automat impozitul pe profit de 16%, eliminându-se impozitul de 3% pe cifra de afaceri, așa cum a subliniat Boloș.

Scutirea de impozit se aplică în domeniile IT, agricultură și industria alimentară numai pentru venituri lunare brute sub 10.000 lei.

Se prevede creșterea nivelului TVA pentru mai multe produse de la 5% la 9%, iar pentru altele de la 9% la 19%.

Accizele pentru țigarete și produse alcoolice vor crește.

Se introduce o nouă taxă sub forma unui impozit special pentru bunurile imobile și mobile de valoare mare, cum ar fi clădirile cu o valoare individuală sau cumulată peste 2.500.000 de lei sau autoturismele de peste 375.000 lei.

Este prevăzută și o nouă taxă pentru companii sub forma „ajustorului fiscal pentru impozitul pe profit”.

Aceste măsuri fiscale au fost luate în considerare pentru a asigura resursele financiare necesare și pentru a atinge obiectivele propuse în cadrul programului fiscal.

Vezi si alte articole...