joi, februarie 22, 2024

Leșinul la copii: primul ajutor și cauzele sale

MedicalLeșinul la copii: primul ajutor și cauzele sale

Leșinul, cunoscut și sub numele de lipotimie, este o pierdere temporară a conștienței cauzată de scăderea fluxului sanguin către creier. Leșinul la copii este o afecțiune frecventă, care poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv:

Emoțiile puternice, cum ar fi frica, durerea sau furia.

Deshidratarea sau scăderea zahărului din sânge.

Starea de picioare prelungită, în special în căldura sau în aglomerație.

Vederea sângelui.

Anumite medicamente sau boli.

Simptomele leșinului la copii includ: amețeală; vedere încețoșată; greață; transpirații reci; paloare a pielii; slăbiciune.

Dacă micuțul leșină, urmați acești pași de prim ajutor:

Așezați copilul în poziție orizontală, cu picioarele ridicate. Acest lucru va ajuta la creșterea fluxului sanguin către creier.

Asigurați-vă că micuțul beneficiază de aer curat. Dacă este necesar, îndepărtați orice obiecte care ar putea obstrucționa respirația.

Oferiți-i copilului apă sau un suc dulce. Acest lucru va ajuta la creșterea nivelului de zahăr din sânge. Dacă acesta nu își revine în câteva minute, solicitați imediat asistență medicală.

În cazul în care leșinul la copil este cauzat de o afecțiune medicală subiacentă, medicul va recomanda tratamentul adecvat.

Iată câteva sfaturi pentru a preveni leșinul la copii:

Asigurați-vă că micuțul bea multe lichide, mai ales în zilele călduroase sau dacă face exerciții fizice. Nu lăsați copilul să stea mult în picioare, în special în căldura sau în aglomerație.

Dacă micuțul are anumite afecțiuni medicale, discutați cu medicul despre riscul de leșin.

Vezi si alte articole...