sâmbătă, aprilie 20, 2024

LIBERTY Galați a investit în producția de țevi și conducte acoperite în interior și exterior

EconomieLIBERTY Galați a investit în producția de țevi și conducte acoperite în interior și exterior

LIBERTY Galați își extinde portofoliul de produse cu țevi și conducte acoperite în interior și exterior, în urma instalării unei noi linii de producție la Galați.

 

Noua linie va permite LIBERTY Galați să devină singurul furnizor din regiune de țevi și conducte acoperite, obținute din propria producție de tablă groasă, întărind promisiunea companiei de a oferi soluții end-to-end clienților săi din România, Europa Centrală și de Est, Orientul Mijlociu și America.

Vezi și Combinatul siderurgic Oțelu Roșu cumpărat parțial de investitori din Republica Moldova

În urma unei investiții de peste 40 de milioane de lei, noua linie de acoperire a țevilor, cu un grad ridicat de automatizare, va fi operată de o echipă de 25 de specialiști, în prezent aflându-se în faza de punere în funcțiune și de testare a producției. Astfel, LIBERTY Galați intră pe o piață globală de peste 8 miliarde de dolari, din care piața europeană are o valoare de aproximativ 1,6 miliarde de dolari, cu o creștere estimată de circa 3,5% anual până în 2031.

LIBERTY Galați produce o gamă largă de produse plate de oțel de calitate (tablă groasă, rulouri, foi și rulouri galvanizate și produse cu acoperire organică), precum și produse tubulare sudate, și furnizează oțel clienților din România și din aproximativ 30 de țări din întreaga lume. Produsele din oțel fabricate la Galați sunt utilizate în sectorul naval, în domeniul construcțiilor, pentru recipientele sub presiune, în industria auto, transporturi, precum și în alte sectoare de activitate.

Produsele marca LIBERTY Galați au fost folosite în multe dintre proiectele majore de infrastructură ale României, printre care:

  • noul pod peste Dunăre de la Brăila, care va fi al treilea ca mărime din Europa;
  • podul feroviar care leagă Aeroportul Internațional „Henri Coandă” de Drumul Național 1 (DN1)
  • podurile peste râul Mureș care fac parte din autostrada A10 Sebeș – Turda.

Oțelul de la Galați a fost folosit la construcția podului „Osman Gazi” din Turcia, care traversează Golful Izmit, și la pasarela pietonală de la gara Koge Nord din Danemarca.

Vezi si alte articole...