sâmbătă, februarie 24, 2024

Liceul de arte plastice „Nicolae Tonitza” va fi extins și modernizat, anunță primarul Sectorului 1

Din OrasLiceul de arte plastice „Nicolae Tonitza” va fi extins și modernizat, anunță primarul Sectorului 1

Primarul Sectorului 1 anunță planuri de extindere și modernizare pentru Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Clădirea actuală prezintă un risc seismic ridicat, determinând mutarea elevilor într-un alt corp de școală. Cu privire la data finalizării proiectului, Clotilde Armand nu a furnizat informații precise, dar a subliniat că, odată finalizate lucrările, liceul va dispune de 20 de săli de clasă, o bibliotecă, laboratoare ultramoderne și o sală de mese la ultimul etaj, printre altele.

„Așa va arăta locul unde vor învăța elevii talentați la pictură, sculptură, grafică, design și scenografie. Viitorii artiști ai României! Este vorba de sediul din Bulevardul Iancu de Hunedoara nr. 25-27 al Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” pe care-l vom extinde și moderniza”, transmite Clotilde Armand într-o postare pe Facebook.

Primarul Sectorului 1 anunță planuri ample pentru consolidarea și modernizarea completă a clădirii Liceului de Arte Plastice „Nicolae Tonitza”. Toate instalațiile vechi vor fi înlocuite, iar termosistemul va fi refăcut pentru eficiență energetică și aliniere la standardele actuale nZEB.

De asemenea, se vor efectua recompartimentări ale sălilor, respectând normativele în vigoare pentru securitate la incendiu și regulile specifice unităților de învățământ. Noua clădire va dispune de 20 de săli de clasă, o bibliotecă, laboratoare ultramoderne, cabinete medicale, o sală de sport cu vestiare, o sală multifuncțională și o sală de mese la ultimul etaj.

Această transformare va asigura condiții optime pentru cei 734 de elevi, oferindu-le șansa de a-și dezvolta creativitatea, de a obține performanțe și de a se pregăti pentru a-și expoza lucrările în cele mai prestigioase săli de expoziții din lume.

„Am investit masiv în extinderea unităților de învățământ pentru eliminarea supraaglomerării școlilor și pentru a elimina desfășurarea orelor de curs în trei schimburi”, declară Primarul Sectorului 1.

Investiții similare au fost realizate la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, Școala Gimnazială „Herăstrău”, Școala Gimnazială „Pia Brătianu” și la Școala Gimnazială nr. 179. Primarul Clotilde Armand subliniază că în prezent nu mai există învățământ în trei schimburi în Sectorul 1.

De asemenea, elevii din acest sector beneficiază de cele mai mari burse școlare din țară, iar peste 3.500 de copii participă la programul de tip after-school „Educație pentru viață”, finanțat de Primăria Sectorului 1 cu suma de 24 de milioane de lei.

Vezi si alte articole...