Lockheed Martin începe livrarea F-35, cea mai letală aeronavă din lume. România a comandat 48. Compania americană de apărare Lockheed Martin a anunțat începerea livrărilor pentru avioanele sale de vânătoare stealth F-35 Lightning II modernizate în configurația TR-3.
Lockheed Martin începe livrarea F-35, cea mai letală aeronavă din lume. România a comandat 48.
Este cea mai letală, protejată și conectată aeronavă de luptă din lume, un supersonic cu rază lungă de acțiune.
Livrările, după aproape un an de întârzieri, sunt binevenite atât în SUA, cât și de partenerii să.
Lockheed Martin începe livrarea F-35, cea mai letală aeronavă din lume. România a comandat 48
România și-a anunțat planurile de a achiziționa 48 de aeronave de luptă F-35, 32 într-o primă etapă, la un cost estimat de 6,5 miliarde de dolari.
Lockheed Martin a publicat pe platforma X vestea.
„Recent am început să livrăm F-35 configurate TR-3. Aceste aeronave îmbunătățite sunt echipate cu capacități de luptă – un pas crucial către atingerea capacităților operaționale complete.”
La 19 iulie, SUA au primit două avioane de vânătoare F-35 în această ultimă configurație. Unul dintre aceste avioane este acum staționat la Dannelly Field, Alabama, la Gărzile Naționale, iar cealaltă la baza Forțelor aeriene Nellis, Nevada.
Potrivit Breaking Defense este o mișcare majoră pentru programul JSF. Lockheed Martin are în prezent 120 de avioane de vânătoare F-35 în depozitele sale, toate așteaptă upgrade-ul TR-3 înainte de a fi expediate clienților interni și internaționali.
În timpul opririi livrării, Lockheed a continuat să construiască avioane ce urmu să fie echipate cu TR-3, pe care le- depozitat. Numărul exact de avioane în așteptare nu este clar, deși directorii Lockheed au spus că ar fi 120 ce nu vor putea fi livrate în acest an.
Upgrade-ul TR-3 este conceput pentru a îmbunătăți semnificativ puterea de calcul, memoria și abilitățile de procesare a datelor ale aeronavei.
În centrul acestui upgrade de ultimă tehnologie se află un nou procesor de bază integrat, care se anticipează a fi de peste 25 de ori mai puternic decât sistemul existent.
Acest progres permite o procesare mai rapidă a datelor și o performanță superioară în situații critice.