vineri, martie 31, 2023

Locuitorii din Sectorul 2 al Capitalei sunt nemulțumiți de gunoaiele neridicate

Din OrasLocuitorii din Sectorul 2 al Capitalei sunt nemulțumiți de gunoaiele neridicate

Mai mulți locuitori ai Sectorului 2 din București sunt deranjați de gunoaiele nesridicate de pe străzi. Oamenii se plâng că, de câteva zile, deșeurile de pe domeniul public nu au fost ridicate. Pagina de Facebook Sector 2- Informații și dezbateri a fost inundată cu poze și postări legate de această problemă, printre care se numără și o poză cu strada Logofătul Dan, plină de pungi cu deșeuri menajere și cutii de carton. Un bucureștean a postat fotografia și un comentariu personal în speranța că autoritățile vor lua măsuri pentru a remedia situația.

 Sursa foto: Facebook/ Ștefan Poenaru

Revenim … (sunt consecvent) în același loc, Logofătul Dan de o săptămână fracție uscată așteaptă să fie ridicată”.

Mai mulți utilizatori ai paginii de Facebook Sector 2 – Informații și dezbateri l-au sfătuit pe bărbatul care a postat poza cu strada Logofătul Dan să anunțe Supercom pentru a rezolva problema gunoaielor. Într-o altă postare, o femeie a adresat direct întrebarea „Domnu’ Primar Radu Mihaiu, ați pierdut lupta cu gunoaiele?” și a atașat o fotografie cu o grămadă de gunoaie găsite la intersecția Ripiceni cu Brasoveni. În timp ce unii bucureșteni au susținut că primarul este de vină, alții au argumentat că locuitorii sectorului poartă o mare responsabilitate în această problemă.

Sursa foto: Facebook/ Mihaela Popescu

Iată câteva comentarii:

  • „Adevărul că primarul face mizerie acolo… Nu necivilizații și neisprăviții din sector.. Pentru orice se-ntâmplă în sectorul ăsta, hai să aruncam cu pietre in el…”- A. H.
  • „Fotografia reflectă gradul de civilizație al locuitorilor din zonă.”- C. S.
  • „E, asta-i bună. Să vină primarul să vă strângă gunoaiele?”- B. P. C.
  • „Ce legătură are primarul cu bunul simț al oamenilor?”- A. T.

Strada Despot Vodă și strada Radu de la Afumați din Sectorul 2 sunt acum pline de saci cu deșeuri reciclabile, în timp ce deșeurile menajere nu au fost colectate. Un alt bărbat a postat pe Facebook fotografii cu sacii de deșeuri reciclabile și a subliniat că aceștia sunt lăsați acolo, neobservați. În timp ce oamenii se plâng de această situație, primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat că se vor investi aproximativ 116 milioane de lei din fonduri europene în infrastructura de colectare a deșeurilor. Gunoaiele vor fi colectate în mod colectiv, cântărite și monitorizate.

În 2023 investim 116,3 mil. lei fonduri europene în 46 autocompactoare, 3.000 de coșuri amplasate pe bulevarde, în 2.500 de module de colectare selectivă a gunoaielor dotate cu software pentru cântărire, monitorizare și control.

Primarul a anunțat că, după adoptarea bugetului, fondurile alocate vor fi folosite pentru modernizarea sectorului.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro