sâmbătă, iulie 20, 2024

Lovitură dureroasă pentru Putin. 18 ofițeri FSB, uciși într-un atac ucrainean lângă Briansk, Rusia

ExterneLovitură dureroasă pentru Putin. 18 ofițeri FSB, uciși într-un atac ucrainean lângă Briansk, Rusia

Lovitură dureroasă pentru Putin. 18 ofițeri FSB, uciși într-un atac ucrainean lângă Briansk. În regiunea Briansk din Rusia, forțele ucrainene au efectuat o operațiune secretă de lichidare un grup important de ofițeri FSB ruși antrenați de război în Ucraina.

Colonelul Anatoli Ștefan din cadrul Forțelor Armate ale Ucrainei a dezvăluit că pe 31 ianuarie, printr-o „lovitură genială”, forțele ucrainene au reușit să subțieze considerabil rândurile ofițerilor FSB, chiar pe teritoriul lui Putin.

Lovitură dureroasă pentru Putin. 18 ofițeri FSB, uciși într-un atac ucrainean lângă Briansk, Rusia  

20 de agenți din servici speciale rusesi au fost eliminați, iar perspectivele indică posibilitatea creșterii acestui număr.

18 dintre ofițerii serviciilor secrete rusești (FSB) au fost declarați morți, în timp ce alți doi au rămas temporar în viață, având însă șanse reduse de supraviețuire și cu perspectivele de a se alătura „camarazilor lor demobilizați” înainte de termen.

Colonelul Ștefan a subliniat că grupul de ofițeri din servici speciale rusesi era pregătit pentru a fi implicat în acțiuni militare pe teritoriul Ucrainei.

„După succesul operațiunii, aceștia sunt acum pregătiți să se întoarcă rapid acasă în cuții de lemn” a concluzionat colonelul ucrainean, scrie presa independentă din Belarus.

Vezi si alte articole...