marți, ianuarie 21, 2025

Lucrările de la Banca de Alimente și Cantina Socială din Sectorul 6 sunt gata în proporție de peste 90%

Din OrasLucrările de la Banca de Alimente și Cantina Socială din Sectorul 6 sunt gata în proporție de peste 90%

Lucrările la Banca de Alimente și Cantina Socială din Sectorul 6 se apropie de finalizare, conform anunțului făcut de Primăria Sectorului 6. Cele două clădiri, situate în proximitate una de cealaltă, au fost construite pe un teren donat de Biserica Ortodoxă Română, amplasat la adresa Calea Giulești nr. 236. Proiectul este gestionat de către Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 6, iar stadiul lucrărilor indică un progres de peste 90% pentru Banca de Alimente și Cantina Socială.

„La BANCA DE ALIMENTE, muncitorii lucrau, ieri, la camerele de congelare și la traseul instalației de stingere incendiu.

Urmează finisajele, casetarea tavanului, vopsitul pardoselii și montatul obiectelor sanitare.

La parterul clădirii, ce are o suprafață de 1.300 mp, vor fi rafturile cu alimente neperisabile, două camere frigorifice și una de refrigerare, zone de ambalat mâncarea, zone de preluare și distribuție. La etaj vor fi birouri, vestiare, toalete.

CANTINA SOCIALĂ are doar parter. Unul de 400 mp, luminos, cu pereți de sticlă, unde persoanele defavorizate vor lua masa. În spate, e bucătăria și spălătoria. În prezent, se lucrează la tavane și finisaje, urmează montarea instalației sanitare și a echipamentelor”.

Banca de Alimente urmează să își deschidă ușile în acest an, după finalizarea lucrărilor și angajarea personalului. Această instituție colectează produse alimentare de la marile magazine, care se află în perioada de garanție, dar prezintă riscul de a rămâne nevândute. Alimentele sunt apoi pregătite în cadrul cantinei sociale și distribuite către persoanele aflate în dificultate financiară.

Avantajele sunt:

Aproximativ 18.000 de persoane vârstnice cu pensii mici și 1.000 de familii monoparentale sau cu mulți copii, precum și șomeri, vor beneficia de serviciile oferite de Banca de Alimente și Cantina Socială. De exemplu, Cantina Socială din Crângași pregătește zilnic alimente pentru 300 de locuitori ai Sectorului 6.

Reducerea risipei alimentare, întrucât aproximativ 15% din produsele alimentare din magazine ajung să expire și să fie aruncate la gunoi, conform unor studii.

Eficientizarea costurilor administrației publice.

Primarul Ciprian Ciucu a declarat:

„Banca de alimente va fi administrată precum o întreprindere socială și va angaja inclusiv persoane cu dizabilități. Conceptul este aplicat cu mare succes în societățile occidentale. Ambiția mea este ca în circa 6 luni, maximum un an de la realizarea investiției, acesta să se autosusțină financiar”.

Vezi si alte articole...