miercuri, mai 31, 2023

Lucrările de modernizare la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” au fost finalizate

Din OrasLucrările de modernizare la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” au fost finalizate

Lucrările de modernizare la Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu” au fost complet finalizate. Începând cu noul an școlar, elevii vor putea reveni în clădirea unității de învățământ. Această decizie a fost luată la solicitarea directorului liceului, iar elevii vor începe cursurile în toamnă într-o clădire reabilitată.

Directorul unității de învățământ a solicitat să-i lăsăm să termine anul școlar la Liceul Tudor Vladimirescu, acolo unde au fost relocați înainte de a demara șantierul, a precizat Primăria Sectorului 6 pe Facebook.


Pentru reabilitarea și modernizarea liceului, au fost alocate 15 milioane de lei din fonduri europene. Această investiție a inclus renovarea sălii de sport și a clădirii școlii. Iată lista lucrărilor care au fost finalizate:

 1. Sistemul de termoizolație al fațadelor și terasei a fost modernizat, iar tencuielile au fost refăcute.
 2. Ușile, ferestrele, instalațiile sanitare, electrice și de ventilație au fost înlocuite.
 3. S-au realizat finisaje interioare pentru pereți, pardoseli, zugrăveli și vopsitorii.
 4. Sălile de clasă și laboratoarele au fost dotate cu mobilier nou, sisteme de sonorizare (boxe integrate în pereți), supraveghere video, monitoare, proiectoare, flipchart digital și tablă interactivă.
 5. În perioada următoare, în timpul vacanței de vară, terenurile de sport vor fi amenajate.

PS6 a anunțat că alte 13 școli se află într-un amplu proces de reabilitare. Până în prezent, următoarele unități de învățământ au fost deja renovate, iar elevii au revenit în bănci:

 • Școala Nr. 59
 • Școala „Sfinții Constantin și Elena”
 • Școala Nr. 197
 • Școala „Sfântul Andrei”
 • Școala „Adrian Păunescu”

În acest an, au fost finalizate și două unități de învățământ nou construite:

 • Grădinița 247
 • After-School-ul Școlii 117


În vederea asigurării siguranței elevilor și îmbunătățirii fluxului de circulație în apropierea școlilor, a fost amenajat al doilea sistem „Kiss And Ride” în Sectorul 6. Acest sistem este adaptat după un model străin și permite părinților să lase elevii în siguranță la intrarea în școală, fără a fi necesară parcarea mașinii. Primul sistem de acest fel din Sectorul 6 a fost implementat pe 30 decembrie 2022, conform anunțului făcut de Ciprian Ciucu.

Motivul pentru implementarea acestor sisteme este haosul creat de părinți atunci când încearcă să parcheze în apropierea școlilor și nu găsesc locuri disponibile. Prin urmare, zonele din jurul unităților de învățământ necesită o organizare mai eficientă. Sistemul „Kiss And Ride” presupune existența unui culoar în care părinții conduc cu mașinile, se opresc în fața școlii, iar un paznic preia elevul. După despărțirea de părinte, elevul este însoțit de paznic în curtea școlii. Astfel, întregul proces durează doar câteva secunde.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro