duminică, februarie 25, 2024

Lucrările de reamenajare de pe trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei vor fi finalizate în scurt timp, anunță Primăria Sectorului 6

Din OrasLucrările de reamenajare de pe trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei vor fi finalizate în scurt timp, anunță Primăria Sectorului 6

În scurt timp, Primăria Sectorului 6 va finaliza lucrările de reamenajare a trotuarului sudic al Parcului Drumul Taberei. Lucrările au început în toamna anului trecut, cu scopul de a transforma zona într-o promenadă.

Trotuarul era într-o stare avansată de degradare, fiind plin de mașini, rupt și vălurit. Primăria a decis să îl reamenajeze pentru a oferi bucureștenilor un spațiu verde unde să se poată plimba și relaxa.

După aproape patru luni de lucrări, trotuarul este aproape gata. Administrația publică anunță că în curând va fi deschis publicului.

Pe trotuarul dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei au fost făcute următoarele modificări:

Reabilitare și extindere: Trotuarul a fost reabilitat pe o lungime de 880 de metri liniari și a fost extins cu 20%.

Sistem de canalizare pentru ape pluviale: A fost realizat un sistem de canalizare pentru ape pluviale, care va ajuta la prevenirea inundațiilor.

Plantarea de copaci: Au fost plantați copaci noi și se vor mai planta în viitor.

Urmează să fie făcute următoarele modificări:

Sistem de irigații automatizate: Va fi montat un sistem de irigații automatizate, cu senzori de umiditate, care va asigura o udare eficientă a copacilor.

Rastele pentru biciclete și bănci: Vor fi amplasate rastele pentru biciclete și mai multe tipuri de bănci, pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport nepoluante și pentru a oferi un loc de relaxare pietonilor.

Locuri de parcare: Vor fi amenajate 145 de locuri de parcare, pentru a rezolva problema parcării în zonă.

Reabilitarea spațiilor verzi: Vor fi reabilitate spațiile verzi, atât din aliniamentul străzii, cât și cele adiacente locuințelor, pentru a crea un spațiu verde mai atractiv și mai prietenos cu mediul.

Primăria Sectorului 6 a declarat:

„Rupt, crăpat, vălurit, sufocat de mașini parcate, așa a fost ani la rând trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei (între Str. Brașov și Str. Râul Doamnei). Până în toamna anului trecut, când a intrat în reparații capitale.

Acum, lucrările sunt aproape gata, iar rezultatul îl vedeți în imagini. A fost transformat într-o frumoasă promenadă, curată, civilizată, doar a pietonilor.

Mămicile pot trece în voie cu cărucioarele, bicicliștii nu mai riscă accidentări din cauza gropilor prin care treceau, copiii și sportivii pot alerga fără teama mașinilor”.

În plus, Primăria Sectorului 6 a anunțat că sunt în curs de desfășurare lucrări ample pe Bulevardul Drumul Taberei, pe segmentul cuprins între strada Brașov și strada Doina Cornea.

Pe acest segment, trotuarele au fost refăcute complet, iar în viitor vor fi plantați copaci, pus gazon și montate bănci.

Vezi si alte articole...