duminică, februarie 25, 2024

Lucrările la clădirea Lapidarium Văcărești din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești se apropie de finalizare

Din OrasLucrările la clădirea Lapidarium Văcărești din cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești se apropie de finalizare

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, furnizează informații actualizate cu privire la Clădirea Lapidarium Văcărești, aflată în cadrul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești. Conform postării de pe pagina sa de Facebook, lucrările la clădire sunt aproape finalizate, atingând un grad de finalizare de 90%. Termenul estimat pentru finalizarea proiectului este sfârșitul lunii iunie 2024.

„Aceasta este o altă investiție abandonată de administrația precedentă. Proiectul a început în 2012 și a fost sistat în 2016. Nu s-au mai alocat fonduri, iar construcțiile s-au degradat.

În 2022, am reluat procedurile legale pentru continuarea proiectului (documentație, licitație etc.), iar din 2023 se lucrează”.

Primarul General subliniază că Lapidarium Văcărești va include două săli expoziționale destinate găzduirii frescelor, machetelor, releveelor și altor piese documentare și artistice. De asemenea, va dispune de un Foaier și o Sală Auditorium cu 200 de locuri, dedicate evenimentelor culturale precum recitaluri, concerte, piese de teatru, conferințe, simpozioane etc. În cadrul aceleiași inițiative, este planificată amenajarea unui depozit vizitabil, unde vor fi expuse fragmente litice provenite din demolarea Mănăstirii Văcărești în anul 1986.

„Punerea în valoare a pieselor care au aparținut Mănăstirii Văcărești reprezintă o reparație morală a acțiunilor regimului comunist”.

Nicușor Dan a recent anunțat că a demarat licitația publică pentru achiziționarea a 20 de mini-centrale termice. Acestea sunt destinate a fi amplasate la capătul rețelelor, acolo unde furnizarea de agent termic nu respectă parametrii optimi. Scopul acestor mini-centrale este să asigure furnizarea de agent termic în zonele unde sistemul Centralizat Municipal Termic Energetic București (CMTEB) întâmpină dificultăți, forțând locuitorii să sufere din cauza temperaturilor scăzute. Nicușor Dan a transmis următoarele:

„Prin achiziția celor 20 de capacități modulare, vom asigura furnizarea optimă a agentului termic și apei calde pentru 340 de blocuri cu peste 16.300 de apartamente și aproximativ 40.000 de locatari din toate cele 6 sectoare”.

Mai exact, modulele modulare pentru producerea de energie termică (sub formă de containere) vor fi instalate conform următorului plan: patru puncte termice în Sectorul 1, șase puncte termice în Sectorul 2, trei puncte termice în Sectorul 3, un punct termic în Sectorul 4, trei puncte termice în Sectorul 5 și trei puncte termice în Sectorul 6. Procedura de achiziție a fost inițiată și publicată pe platforma SEAP la data de 25 ianuarie.

Această achiziție este împărțită în trei loturi, iar companiile interesate au posibilitatea să depună oferte pentru unul, două sau toate cele trei loturi. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru 23 februarie 2024, ora 15:00.

Vezi si alte articole...