duminică, februarie 25, 2024

Lucrările la complexul acvatic din Parcul Pantelimon din Sectorul 3 al Capitalei avansează

Din OrasLucrările la complexul acvatic din Parcul Pantelimon din Sectorul 3 al Capitalei avansează

Lucrările la complexul acvatic din Parcul Pantelimon avansează, iar primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, exprimă speranța că acesta va fi inaugurat în toamnă. Primarul a efectuat o vizită pe teren vineri dimineață și a ținut să împărtășească stadiul lucrărilor într-o transmisiune live pe Facebook.

Robert Negoiță a anunțat că proiectul se desfășoară într-un ritm accelerat, iar administrația locală elaborează programe pentru a oferi elevilor din Sectorul 3 acces la facilități și avantaje în practicarea sporturilor acvatice. Primarul speră că complexul va fi complet funcțional în toamnă.

Un aspect remarcabil al inițiativei este că elevii din Sectorul 3 vor beneficia de acces gratuit la complexul acvatic Pantelimon.

Mesajul transmis de Robert Negoiță evidențiază angajamentul față de dezvoltarea infrastructurii de agrement și sport în comunitate, asigurând că noile facilități vor aduce beneficii semnificative pentru tineri și pentru comunitatea în ansamblu.

„Sunt la parcul acvatic de la Pantelimon, un parc foarte frumos, foarte necesar. Se lucrează, a început să prindă contur, începe să arate din ce în ce mai bine…cu mozaicurile astea de la intrare…cu partea de vestiare, unde să ne schimbăm, cu partea de dulapuri și toate cele.

Începe să arate cum trebuie. Sper din suflet ca, undeva în toamnă, să fim gata cu totul și să venim să ne bucurăm de aceste facilități, de această destinație necesară. Apa înseamnă viață, apa înseamnă sănătate.

Mai ales pentru elevii din Sectorul 3 care vor avea acces aici gratuit. Avem nevoie de mișcare, avem nevoie de apă.

La cât mai multe facilități, mai ales pentru copii! O zi frumoasă!”, a declarat Robert Negoiță, vineri, 26 ianuarie, într-un live pe pagina de Facebook.

În 2018 au început lucrările la parcul acvatic Pantelimon, iar termenul inițial de finalizare, stabilit pentru noiembrie 2019, a fost prelungit până în aprilie 2020. Cu toate acestea, la acea dată, proiectul nu a fost complet finalizat, iar termenul a fost ulterior extins până în aprilie 2021. Cu toate acestea, construcția nu a fost finalizată nici în această perioadă, iar termenul a fost prelungit din nou, până la sfârșitul anului 2022.

În vara anului 2022, Primăria Sectorului 3 a luat decizia de a concesiona complexul acvatic, condiționând operatorul economic desemnat să finalizeze lucrările rămase. Cu toate acestea, la sfârșitul anului 2022, lucrările erau încă în desfășurare și construcția era finalizată în proporție de aproximativ 70%.

În aprilie 2023, Consiliul Local al Sectorului 3 a aprobat un deviz în valoare de aproape 50 de milioane de lei (10 milioane de euro), destinat societății municipale Algorithm Construcții S3, pentru a finaliza lucrările rămase și pentru a echipa complexul acvatic cu necesarul de echipamente, conform informațiilor furnizate de HotNews.ro.

 

Vezi si alte articole...