sâmbătă, decembrie 2, 2023

Lucrările la fațada și acoperișul imobilului monument istoric de pe Bulevardul Elisabeta nr. 29 se apropie de finalizare

Din OrasLucrările la fațada și acoperișul imobilului monument istoric de pe Bulevardul Elisabeta nr. 29 se apropie de finalizare

Potrivit primarului general al Capitalei, Nicușor Dan, lucrările de restaurare a fațadei și acoperișului imobilului monument istoric de pe Bulevardul Elisabeta nr. 29 se apropie de finalizare.

Clădirea are șase niveluri, subsol, mezanin, două etaje și mansardă, cu o suprafață totală de aproximativ 3.500 de metri pătrați și o curte de aproximativ 1.400 de metri pătrați. Acest monument face parte din Ansamblul de Arhitectură Bulevardul Elisabeta și este situat între Bulevardul I. C. Brătianu și Bulevardul Schitu Măgureanu, în care a funcționat Palatul fostei Eforii a Spitalelor Civile. Termenul estimat pentru finalizarea întregului proiect este sfârșitul lunii aprilie 2024.

De asemenea, într-o postare anterioară pe Facebook, primarul a menționat finalizarea lucrărilor de refacere a trotuarelor din mai multe zone din centrul orașului, inclusiv cel din fața Magazinului Unirea, Bulevardul Lascăr Catargiu și Strada Ion Brezoianu. Administrația Străzilor a continuat reparațiile trotuarelor în întreaga zonă a Unirii și pe alte străzi precum Eforie, Ilfov, Splai Unirii (spre Mihai Bravu) și Drumul Sării.

Mai este de menționat că au existat probleme cu refacerea trotuarului din fața Magazinului Unirea, deoarece aria respectivă nu se afla în administrarea Primăriei Sectorului 3. Aceste lucrări au fost oprite deoarece s-au realizat fără autorizație și, ulterior, s-a dispus ca aria să fie readusă la starea inițială.

Vezi si alte articole...