vineri, iulie 19, 2024

Lucrările la Magistrala 6 de metrou din zona Clăbucet au fost amânate

Din OrasLucrările la Magistrala 6 de metrou din zona Clăbucet au fost amânate

Lucrările la Magistrala 6 de metrou în zona Clăbucet se amână din cauza faptului că firma responsabilă de șantier nu deține încă toate avizele necesare, conform anunțului făcut de TPBI.

În aceste circumstanțe, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) a precizat că liniile de transport public din zona Clăbucet vor funcționa în mod normal.

„Lucrările de construire a Magistralei 6 de metrou, programate să înceapă la 6 iulie 2024 în zona terminalului „Clăbucet”, au fost amânate pentru o dată ce va fi comunicată ulterior, întrucât firma desemnată să execute lucrările nu a obținut încă avizele necesare. Ca urmare, liniile de transport în comun din zona terminalului „Clăbucet” vor funcționa în continuare pe traseele normale”.

În urma amânării lucrărilor la Magistrala 6 de metrou în zona Clăbucet, care nu au primit încă toate avizele necesare, TPBI a anunțat că modificările planificate în rețeaua de transport public din zona capătului de linie „Clăbucet”, programate inițial pentru 6 iulie, nu vor mai fi implementate în acest moment. Lista schimbărilor care urmau să aibă loc includea:

Suspendarea liniilor de tramvai 3, 24 și 45.

Înființarea liniei de tramvai 42, care ar fi conectat terminalele „Vasile Pârvan” și „Piața Presei” pe un traseu ce trecea prin mai multe străzi importante.

Înființarea liniei de tramvai 53, care ar fi legat „Mezeș” de „Cartier Dămăroaia”.

Scurtarea traseelor liniilor de troleibuz 86 și 97, astfel încât acestea să se întoarcă la Clăbucet în loc de „Dridu” și „Străulești”, respectiv.

Înființarea liniei de troleibuz 95, care urma să asigure legătura între Cartierul Pajura și Străulești, preluând parțial traseul liniei 97.

Înlocuirea traseului liniilor de troleibuz 86 cu autobuzele liniei navetă 686 pe porțiunea dintre „Dridu” și Clăbucet.

Aceste ajustări erau planificate pentru acomodarea lucrărilor la Magistrala 6 de metrou și pentru a minimiza impactul asupra traficului și al transportului public în zona respectivă.

Vezi si alte articole...