joi, octombrie 5, 2023

Lucrările la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București s-au încheiat. Aceasta a fost consolidată, reabilitată și modernizată

Din OrasLucrările la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă din București s-au încheiat. Aceasta a fost consolidată, reabilitată și modernizată

Pe pagina sa de Facebook, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat finalizarea lucrărilor de consolidare, reabilitare și modernizare la Sala Mare a Teatrului Ion Creangă. Clădirea se află acum în faza de recepție, urmată de obținerea autorizației de securitate la incendiu.

Primarul a menționat că actorii vor urca pe scenă pentru prima piesă în stagiunea din luna septembrie. Le-a dorit succes actorilor și speră că vor avea cât mai multe spectacole cu sala plină.

Reabilitarea clădirii a întâmpinat dificultăți în ultimii ani, cum ar fi întârzieri, întreruperi ale șantierului, dificultăți în efectuarea plăților și refacerea proiectului. Cu toate acestea, începând din septembrie, bucureștenii vor putea să meargă la spectacole în Sala Mare a Teatrului.

Reabilitarea acestei clădiri a fost o întreagă epopee în ultimii ani, cu un lung șir de amânări, opriri ale șantierului, întârzieri la plată, refacerea proiectului, ș.a.
Prin deblocarea conturilor Primăriei Capitalei la finalul anului 2020, am achitat la zi facturile, fără a înregistra întârzieri în plata acestora, astfel încât să finalizăm acest obiectiv de investiții, a declarat primarul.

Teatrul Ion Creangă este situat pe Strada Amzei, numărul 13, în Sectorul 1 al Capitalei. Potrivit informațiilor de pe site-ul cartierulcreativ.ro, teatrul a fost inaugurat în data de 24 decembrie 1964, când spectacolul „Harap Alb” a fost oferit ca dar de către Moș Gerilă.

Teatrul Ion Creangă este dedicat în special copiilor, iar sediul său inițial se afla în Piața Lahovari, până în anul 1976.

Conform Agerpres, peste 50.000 de spectatori asistă anual la spectacolele oferite de acest teatru, care acoperă o varietate de genuri, de la teatru non-verbal la basme muzicale, de la clovnerie la dans contemporan. Teatrul și-a propus să ofere producții care să reprezinte întâlniri semnificative între tinerii spectatori și arta spectacolului, oferindu-le experiențe memorabile care să-i inspire.

Cei interesați să se bucure de spectacolele oferite de actorii Teatrului Ion Creangă pot achiziționa bilete de AICI.

Vezi si alte articole...