luni, iulie 15, 2024

Lucrările la terenul de baschet din Parcul Național s-au finalizat. Accesul este gratuit

Din OrasLucrările la terenul de baschet din Parcul Național s-au finalizat. Accesul este gratuit

Primarul Sectorului 2 a anunțat că terenul de baschet din Parcul Național este finalizat, iar bucureștenii pot veni aici gratuit.

Radu Mihaiu are și o altă veste bună: vara aceasta va fi semnat contractul și vor începe lucrările de modernizare a Parcului Național.

„Terenul de baschet promis în parcul Național este gata”, a transmis Radu Mihaiu, vineri, 28 iunie, într-o postare pe pagina de Facebook.

Terenurile de sport din Parcul Național sunt accesibile tuturor bucureștenilor, intrarea este gratuită, la fel ca și terenurile de sport din Parcul Morarilor.

„Așa cum am făcut și în parcul Morarilor, terenurile de sport din parcul Național rămân la liber, accesibile tuturor. Acum că le-am recuperat de la acoliții politici care au profitat de ele mulți ani, ele revin comunității”, menționează primarul Sectorului 2.

Radu Mihaiu a oferit informații despre investiția în Parcul Național: licitația este deja într-o fază avansată, iar vara aceasta va fi semnat contractul și vor începe lucrările.

„Și mai am o veste bună. Licitația pentru investiția în parcul Național e deja în fază avansată. Vara aceasta ar trebui să semnăm contractul și să dăm drumul la lucrări”.

În prezent, parcul este într-un stadiu avansat de degradare, nefiind modernizat de peste 20 de ani.

Parcul Național se întinde pe 10 hectare. Deși nu este monument istoric, se află între două zone protejate – parcelarea Maior Coravu și parcelarea Vatra Luminoasă. La începutul acestui an, administrația locală a declarat că dorește să-l readucă la o formă armonioasă, integrată în arhitectura locală, așa cum a fost conceput în 1953, când a fost înființat.

Aici vor fi amenajate o pistă pentru biciclete, o pistă de alergare, o promenadă pe lac și hamace deasupra apei, printre alte facilități.

Vezi si alte articole...