miercuri, februarie 21, 2024

Lucrările pe șantierul de la Drumul Valea Largă din Sectorul 6 avansează. Ar putea fi gata până la sfârșitul lunii august

Din OrasLucrările pe șantierul de la Drumul Valea Largă din Sectorul 6 avansează. Ar putea fi gata până la sfârșitul lunii august

Pe șantierul de la Drumul Valea Largă din Sectorul 6, lucrările înregistrează progrese semnificative. Primăria Sectorului 6 anunță că activitățile sunt în plină desfășurare, chiar și în sezonul de iarnă. În plus, Primăria Capitalei a eliberat certificatul de urbanism necesar pentru lucrările de protejare și relocare a rețelelor Termoenergetica.

Administrația locală afirmă că se lucrează intens pentru finalizarea proiectului până la sfârșitul lunii august.

„Lucrările avansează pe șantierul de la Valea Largă. Chiar și acum, iarna, este o forfotă continuă de muncitori și utilaje”, transmite PS6 într-o postare pe Facebook.

Recent, au fost finalizate straturile inferioare ale trotuarelor, inclusiv fundația de beton. Lucrările la utilități, canalizare, sistemul de iluminat și rețeaua Netcity au fost completate. În prezent, se desfășoară lucrări de terasare, iar în viitorul apropiat se va emite ordinul de începere pentru execuția lucrărilor de protecție a apeductelor.

„Vestea bună este că PMB ne-a emis certificatul de urbanism pentru lucrările de protejare/relocare a rețelelor Termoenergetica și este în curs de finalizare documentația tehnică”, declară Primăria Sectorului 6.

Lucrările la Drumul Valea Largă sunt planificate să fie finalizate până la sfârșitul lunii august.

Acest drum, cu o lungime de 1,5 km, va suferi o transformare într-o șosea cu două benzi pe sens, prevăzută cu piste de biciclete, trotuare spațioase și zone verzi între acestea. Drumul Valea Largă conectează Prelungirea Ghencea cu intersecția Bulevardului Timișoara – Valea Cascadelor, fiind o rută intens circulată în sector. În primăvara anului 2021 au început demersurile pentru amenajarea acestui drum, iar în septembrie 2023 a fost semnat contractul pentru realizarea lucrărilor.

„Se știe că partea birocratică durează cel mai mult (obținerea avizelor, a autorizațiilor, studiul de fezabilitate, proiectul tehnic etc.).
A mai rămas puțin până când vom circula pe încă un drum civilizat, în Sectorul 6”, a concluzionat administrația locală.

Vezi si alte articole...