luni, iulie 22, 2024

Lucrările pentru reabilitarea fostului sediu al Primăriei Sectorului 5 continuă. Care este stadiul acestora

Din OrasLucrările pentru reabilitarea fostului sediu al Primăriei Sectorului 5 continuă. Care este stadiul acestora

Lucrările de reabilitare la fostul sediu al Primăriei Sectorului 5 sunt în curs și se estimează că vor fi finalizate până la sfârșitul trimestrului IV al anului 2024.

Recent, primarul Nicușor Dan a informat pe pagina sa de Facebook cu privire la progresul lucrărilor desfășurate la clădirea de pe Bulevardul Regina Elisabeta, fostul sediu al Primăriei Sectorului 5. Acesta a publicat și o serie de fotografii care ilustrează stadiul lucrărilor în desfășurare.

„Avansăm cu reabilitarea clădirii de pe Bd. Regina Elisabeta nr. 29 – 31, Sector 5, fostul sediu al Primăriei Sectorului 5”.

 

La fosta clădire a Primăriei Sectorului 5 s-au efectuat mai multe lucrări, dintre care aproximativ 75% au constat în consolidarea, reabilitarea, extinderea și restaurarea clădirii. Echipele de muncitori sunt ocupate cu lucrări și la instalațiile interioare, precum și cu amenajările interioare ale imobilului.

„Au fost executate în proporție de 75% lucrări pentru consolidarea, reabilitarea, extinderea și restaurarea fațadei imobilului. Se lucrează la instalații și la amenajările interioare”.

 

Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare este finalul trimestrului IV al acestui an, conform declarațiilor primarului general al Capitalei.

Clădirea respectivă este structurată pe mai multe nivele: subsol, mezanin, două etaje și mansardă, având o suprafață totală de aproximativ 3.500 mp. Curtea clădirii de pe Bulevardul Regina Elisabeta se întinde pe o suprafață de 1.400 mp.

„Clădirea este alcătuită din șase niveluri, subsol, mezanin, două etaje și mansardă, are o suprafață de aproximativ 3.500 mp și o curte cu suprafața de 1.400 mp”.

Imobilul este un monument istoric semnificativ, parte din Ansamblul de Arhitectură de pe Bulevardul Elisabeta, în porțiunea cuprinsă între Bulevardul I.C. Brătianu și Bulevardul Schitu Măgureanu. Aici a funcționat și Palatul fostei Eforii a Spitalelor Civile.

Vezi si alte articole...