joi, mai 30, 2024

Lucrările se apropie de finalizare! Se toarnă ultimul strat de asfalt pe șantierul de la Bulevardul Ghencea

Din OrasLucrările se apropie de finalizare! Se toarnă ultimul strat de asfalt pe șantierul de la Bulevardul Ghencea

Pe pagina de Facebook a Trustului de Clădiri Metropolitane București, se aduce la cunoștința publicului stadiul lucrărilor de la șantierul de pe Bulevardul Ghencea. Se menționează că lucrările au avansat până la etapa turnării ultimului strat de asfalt pe partea stângă a arterei, către capătul de linie al tramvaiului 41.

„Au fost demarate lucrările de așternere a ultimului strat de asfalt pe partea stângă a Bulevardului Ghencea, tronsonul de la Str. Brașov spre terminalul tramvaiului 41. Echipa noastră depune eforturi susținute pentru a finaliza acest proiect care va aduce beneficii semnificative și va facilita accesul locuitorilor din zonă. Constructorii prezenți la fața locului au realizat aceste lucrări cu 2 finisoare de asfalt, în paralel”.

Aceste lucrări sunt parte a proiectului de extindere la patru benzi a Bulevardului Ghencea, un proiect despre care primarul general Nicușor Dan a declarat, la finele lunii aprilie a acestui an, că se apropie de finalizare.

„Ne apropiem de final cu lucrările pe Bulevardul Ghencea, pe tronsonul dintre strada Braşov şi terminalul tramvaiului 41. La începutul acestei veri se va circula pe patru benzi în această zonă”.

După finalizarea turnării plăcii de beton, urmează aplicarea straturilor de asfalt și relocarea a 26 de stâlpi din rețeaua STB. În paralel, Primăria Capitalei a demarat căutarea unui diriginte de șantier pentru proiectul de modernizare a bulevardului Prelungirea Ghencea.

Conform informațiilor publicate de Economedia, PMB a lansat în SEAP licitația pentru supervizarea lucrărilor în data de 13 mai, în cadrul căreia specifică necesitatea următoarelor:

„Servicii de supervizare și dirigenție de șantier pentru realizarea lucrărilor (rest de executat) aferente obiectivului de investiții «Penetrație Prelungirea Ghencea – Domneşti și Supralărgire Bulevardul Ghencea, între strada Braşov și Terminal Tramvai 41», conform specificațiilor din caietul de sarcini. Durata prestării serviciilor este de maxim 88 de luni, începând cu data emiterii Ordinului de începere al activităților și se întinde pe toata durata execuției lucrărilor aferente obiectivului: “Servicii de proiectare (actualizare Proiect tehnic), asistență tehnică din partea proiectantului și lucrări de execuție (rest de executat) pentru obiectivul de investiții “Penetrație Prelungirea Ghencea – Domnești și Supralărgirea Bulevardul Ghencea între str. Brașov și Terminal Tramvai 41”, conform contractului de lucrări încheiat de Municipiul București astfel: – perioada alocată serviciilor de supervizare pentru proiectare și obținerea tuturor avizelor / acordurilor / autorizațiilor necesare autorizării executării lucrărilor este de 4 luni; – 24 de luni pentru perioada de execuție a lucrărilor; – maxim 60 de luni – durata perioadei de garanție de la semnarea Procesului Verbal de recepție la terminarea lucrărilor până la recepția finală + orice durată suplimentară care poate apărea prin adiționare termen contractual”.

Valoarea estimată a contractului de supervizare este de 6 milioane de lei, iar durata acestuia este de 88 de luni, dintre care 28 de luni sunt alocate etapei de proiectare și execuție. Perioada de garanție este de 60 de luni.

Vezi si alte articole...