luni, aprilie 15, 2024

Luni, 4 martie 2024, a început demolarea a peste 20 de garaje ilegale de erau construite în Militari

Din OrasLuni, 4 martie 2024, a început demolarea a peste 20 de garaje ilegale de erau construite în Militari

Primăria Sectorului 6 a anunțat că, începând de luni, 4 martie 2024, a demarat procesul de demolare a peste 20 de garaje ilegale construite în zona Militari. Spațiul eliberat prin demolare va fi destinat pentru amenajarea unor noi locuri de parcare, în beneficiul comunității.

În numeroase zone din București, garajele construite fără autorizație ocupă ilegal spațiul public. Aceste construcții ilegale pot deveni focare de infecții în unele situații. Pentru a remedia această problemă, Primăria Sectorului 6 a demarat operațiuni de demolare a construcțiilor ilegale din diverse zone. Până în prezent, au fost demolate în total 392 de garaje, cele mai recente fiind cele de pe strada Partiturii din cartierul Militari.

Mai exact, echipele de muncitori din cadrul administrației publice au intervenit pentru demolarea a 23 de garaje din zona menționată.

„Nicio mașină nu era garată în interior, toate spațiile aveau altă destinație. În special, depozite cu tot felul de vechituri, ce blocau zona încă din anii ’90”.

Primăria Sectorului 6 a comunicat că spațiul eliberat va fi pus la dispoziția comunității. Astfel, în această zonă urmează să fie amenajate: noi locuri de parcare, spații verzi.

„În locul lor, amenajăm locuri de parcare și spații verzi, de care se poate bucura întreaga comunitate”.

În plus față de garajele construite ilegal, autoritățile locale au demolat și 71 de chioșcuri neautorizate și insalubre situate pe trotuare, precum și un complex comercial.

Vezi si alte articole...