luni, iulie 22, 2024

Magnatul media Byron Allen a făcut o ofertă de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra reţeaua de televiziune ABC şi alte active de la Walt Disney

EconomieMagnatul media Byron Allen a făcut o ofertă de 10 miliarde de dolari pentru a cumpăra reţeaua de televiziune ABC şi alte active de la Walt Disney

Disney a purtat, de asemenea, discuţii exploratorii despre vânzarea ABC către operatorul regional de televiziune Nexstar Media, au declarat joi două persoane familiare cu chestiunea.

Discuţiile vin după ce CEO-ul Disney, Bob Iger, a declarat în iulie că compania ar putea vinde unele dintre activele sale TV tradiţionale, care au avut probleme de ani de zile din cauza creşterii serviciilor de streaming.

Interesul Nexstar este preliminar şi s-ar putea să nu conducă la niciun acord, a spus o sursă. Ambele surse au cerut anonimatul, deoarece problema este confidenţială.

Un purtător de cuvânt al Disney a declarat că, deşi compania este ”deschisă să ia în considerare opţiuni strategice pentru afacerile sale liniare”, nu a luat încă o decizie cu privire la vânzarea ABC sau a oricărei alte proprietăţi.

Nexstar şi Disney nu au răspuns solicitărilor de comentarii.

Bloomberg News a relatat pentru prima dată despre discuţiile Nexstar-Disney şi oferta lui Allen pentru ABC.

ABC cuprinde o reţea naţională de televiziune şi opt posturi regionale. Are acorduri de afiliere cu aproximativ 240 de posturi de televiziune locale, care ajung la aproape toate gospodăriile de televiziune din SUA.

În 1995, directorul general al Disney, Michael Eisner, a fost de acord să cumpere Capital Cities/ABC, pentru 19 miliarde de dolari.

Nexstar are 200 de posturi deţinute sau partenere, pe 116 pieţe, ajungând la peste două treimi din populaţia SUA, precum şi la reţele naţionale de televiziune precum CW şi NewsNation. Are o valoare de piaţă de 5,25 miliarde de dolari.

 

Vezi si alte articole...