sâmbătă, iunie 15, 2024

Mai multe blocuri aflate în Sectorul 3 urmează să fie reabilitate termic prin PNRR

Din OrasMai multe blocuri aflate în Sectorul 3 urmează să fie reabilitate termic prin PNRR

Reabilitarea termică a blocurilor de locuințe reprezintă o inițiativă esențială pentru reducerea facturilor pe care locuitorii din București le suportă, în special în perioada iernii.

Primăria Sectorului 3 a anunțat că în aria administrată de sector va fi implementat un program de reabilitare termică.

Aceste lucrări necesită costuri semnificative, iar finanțarea va fi asigurată prin fondurile obținute prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), conform declarației administrației publice.

Primăria Sectorului 3 a prezentat o listă a lucrărilor de modernizare care vor fi realizate în cadrul programului de reabilitare termică. Iată care sunt acestea:

  1. Izolarea termică a fațadei, inclusiv a pereților exteriori opaci.
  2. Înlocuirea tâmplăriei exterioare și închiderea balcoanelor cu tâmplărie performantă energetic.
  3. Termo-hidroizolarea terasei și termoizolarea planșeului în pod (dacă este cazul).
  4. Termoizolarea planșeului peste subsol în zona apartamentelor de la parter și a spațiilor comune.
  5. Lucrări de reparare și refacere a instalației de distribuție a agentului termic pentru încălzire și apă caldă menajeră între punctul de racord și planșeul peste subsol/canal termic.
  6. Reabilitarea și modernizarea instalației de iluminat în spațiile de utilizare comună, prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate, a corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic și cu durată mare de viață (inclusiv tehnologie LED), precum și prin instalarea de corpuri de iluminat cu senzori de mișcare/prezență pentru economie de energie.
  7. Instalarea de sisteme alternative de producere a energiei din surse regenerabile, cum ar fi panouri fotovoltaice, pentru a reduce consumul de energie electrică din rețea în spațiile comune.
  8. Lucrări de înlocuire și modernizare a lifturilor, inclusiv înlocuirea mecanismelor de acționare electrică, reparații și înlocuiri ale componentelor mecanice, ale cabinei/ușilor de acces și a sistemului de tracțiune, cutiilor de comandă, troliilor, conform necesităților.

Cu toate acestea, Primăria Sectorului 3 nu a furnizat lista blocurilor care vor fi incluse în lucrările de reabilitare și nici o dată exactă pentru începerea acestora.

Vezi si alte articole...