miercuri, mai 31, 2023

Mai multe mămici din București sunt bănuite că ar fi încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului

Din OrasMai multe mămici din București sunt bănuite că ar fi încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului


Marți, 23 mai 2023, vor fi puse în aplicare numeroase mandate de aducere în București și Ilfov. Mai multe mame sunt suspectate că au încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului. Polițiștii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor executa 58 de mandate de aducere (55 în București și 3 în județul Ilfov), care au fost emise pe numele unor persoane suspectate de comiterea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

Aproximativ 120 de polițiști participă la aceste acțiuni.

În perioada 2020-2021, persoanele suspectate ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor necesare pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului.

Acestea ar fi prezentat informații false referitoare la calitatea de angajat sau la cuantumul veniturilor obținute, pretinzând că aceste informații sunt reale, conform Poliției Capitalei.

Prejudiciul total se ridică la aproximativ 5.500.000 de lei. Organele legii au fost sesizate de către Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială în urma unor nereguli constatate în cuantumul sau perioada de acordare a indemnizației, în urma unor verificări efectuate de agenție la Inspectoratul Teritorial de Muncă sau Agenția Națională de Administrare Fiscală, conform Antena3.ro.

Mamele suspectate prezentau documente eliberate de anumite companii care atestau că acestea aveau salarii mari sau lucrau de o perioadă îndelungată, în scopul de a primi indemnizația în perioada de creștere a copilului.

Audierile au loc la SICE (Serviciul de Investigare a Criminalității Economice).

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro