luni, iulie 22, 2024

Mai multe parcuri din Capitală au, de acum, terenuri noi de sport

Din OrasMai multe parcuri din Capitală au, de acum, terenuri noi de sport

Nicușor Dan a anunțat pe pagina sa de Facebook că Parcurile Circului, Băneasa, Izvor, Carol I, Tineretului și Regele Mihai I (Herăstrău) au acum terenuri de sport noi, dotate cu echipamente moderne.

La toate cele 10 terenuri de baschet și fotbal s-au efectuat reparații sau înlocuiri ale structurilor metalice, s-au schimbat coșurile de baschet și s-a refăcut suprafața antiderapantă (tartanul). Primarul a mai comunicat că, în prezent, Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București (ALPAB) lucrează la marcarea suprafeței de joc pentru o parte din aceste terenuri.

Edilul promite că până la sfârșitul acestei săptămâni, toate terenurile vor fi funcționale.

La o parte dintre terenuri, ALPAB mai lucrează la marcarea suprafaței de joc, iar până la finalul săptămanii toate terenurile vor fi funcționale.

Luna trecută, primarul Nicușor Dan a anunțat că în Parcul Regele Mihai I (Herăstrău) se va amenaja o zonă specială pentru Freerun și Parkour dedicată copiilor și adolescenților.

Proiectul a fost aprobat într-o ședință a Consiliului General al Municipiului București. Potrivit declarațiilor primarului, această zonă va avea o suprafață de 500 de metri pătrați și va fi echipată cu facilități moderne. Aici, tinerii pasionați de aceste sporturi vor putea să efectueze sărituri, să treacă peste obstacole și să practice alte exerciții de echilibru într-un mediu sigur.

Nicușor Dan speră că această nouă zonă va atrage un număr mare de tineri și îi va încuraja să fie activi și să petreacă mai mult timp în aer liber.

Crearea unui astfel de spațiu este binevenită, pentru că va atrage copiii către mișcare în aer liber, în detrimentul activităților sedentare.

Data de finalizare a acestui proiect nu a fost comunicată de către primar.

Vezi si alte articole...