sâmbătă, decembrie 9, 2023

Marcel Boloş, la ECOFIN: S-a discutat despre procedura de deficit excesiv / Se solicită excluderea împrumuturilor din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi a cofinanţării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete

EconomieMarcel Boloş, la ECOFIN: S-a discutat despre procedura de deficit excesiv / Se solicită excluderea împrumuturilor din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă şi a cofinanţării aferente Politicii de Coeziune...

”Reforma guvernanţei economice europene a fost cel mai important subiect de pe agenda reuniunii . De altfel, a fost principala temă de discuţie pe care am avut-o cu miniştrii de finanţe din Lituania, Gintarė Skaistė şi din Polonia, Magdalena Rzeczkowska”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, ministrul Finanţelor.

Marcel Boloş a anunţat că un aspect amplu dezbătut, pe care l-a susţinut şi România, a fost pe fondul aplicării Procedurii de Deficit Excesiv.

”Mai exact, se solicită excluderea atât a împrumuturilor din Mecanismul de Redresare şi Rezilienţă, cât şi a cofinanţării aferente Politicii de Coeziune din definirea indicatorului de cheltuieli nete. Pentru că vorbim despre instrumente esenţiale pentru finanţarea reformelor şi investiţiilor care vizează priorităţile comune ale UE”, a mai transmis Marcel Boloş.

Acesta anunţă, de asemenea, că, în cadrul unei discuţii cu omologul belgian, Vincent van Peteghem, a abordat tema deblocării procesului de rambursare a contravalorii obligaţiunilor emise de Banca Internaţională de Investiţii (BII) achiziţionate de investitorii români.

”Sprijinim deplin şi necondiţionat pentru sancţiunile impuse de Uniunea Europeană Federaţiei Ruse. Cu toate acestea, sancţiunile BII afectează negativ investitorii instituţionali din România şi pe beneficiarii acestora, pe care trebuie să îi protejăm”, a mai afirmat ministrul Finanţelor.

 

 

Vezi si alte articole...