joi, iulie 18, 2024

Marcel Ciolacu: Aştept de la ministrul de Finanţe un răspuns privind impactul neimpozitării pensiilor până la 3.000 lei

EconomieMarcel Ciolacu: Aştept de la ministrul de Finanţe un răspuns privind impactul neimpozitării pensiilor până la 3.000 lei

„Nu vă supăraţi, astăzi la ora 8:30 în Guvernul României am cerut ministrului de Finanţe să vină cu impactul bugetar şi dacă putem suporta sau nu. Deci părerea mea e că voi da o ordonanţă de urgenţă foarte curând ca scutirea de impozit de până la 2.000 să fie până la 3.000 de lei. Aştept de la Ministrul Finanţelor, cum este normal. Nu vreau să iau o decizie politică, dacă mă întrebaţi de decizie politică, decizia mea politică este să scutim până la 3.000 de lei. Şi e îndreptăţită, ţinând cont de scumpiri şi de scăderea nivelului de trai. Dar este normal, dacă respect ca prim-ministru membri ai Guvernului, este normal să-l întreb pe ministrul de Finanţe, indiferent dacă e de la PSD sau PNL”, a afirmat Marcel Ciolacu, miercuri la Parlament. 

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, miercuri în şedinţa de Guvern, că recalcularea pensiilor se va întâmpla la termenul anunţat, în luna septembrie şi nu există mai multe tranşe sau alte variante. Şeful Executivului a cerut ministrului Finanţelor să vină cu impactul neimpozitării pensiilor între 2.000 şi 3.000 de lei, pentru a vedea dacă bugetul permite această măsură.

Vezi si alte articole...