sâmbătă, iulie 20, 2024

Marcel Ciolacu: Firmele cu acţionarat exclusiv feminim sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii / Ce spune despre alegerea unei femei pentru a deschide lista comună la europarlamentare – VIDEO

EconomieMarcel Ciolacu: Firmele cu acţionarat exclusiv feminim sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii / Ce spune despre alegerea unei femei pentru a deschide...

 

Premierul Marcel Ciolacu, prezent, marţi seară, la Gala CONAF- ”Women in Economy”, şi-a început discursul mulţumind Maiei Sandu, prezentă în sală: ”Aş începe şi eu să-i mulţumesc unei doamne speciale, cu adevărat o doamnă dârză, puternică care-şi apărăr poporul supus unui război nu armat, unui război hibrid. Da, doamna preşedinte Maia Sandu, sunteţi cea mai dârză femeie pe care am cunoscut-o, cum este şi normal după mama mea”.

Premierul s-a referit apoi la femeile din economie.

”Conform ultimului studiu realizat în România firmele cu acţionarat exclusiv feminim sunt semnificativ mai profitabile decât cele în care sunt acţionari doar bărbaţii. E drept, cu cifre de afaceri mai mici, dar au o rată a profitului aproape dublă faţă de companiile deţinite de bărbaţi (…) Am să vb şi cu ministrul Boloş, ANAF nu are ce căuta la aceste companii”, a mai declarat premierul.

Marcel Ciolacu consideră că, dacă ar fi mai multe femei în economie, ”ţara noastră ar avea şansa să producă cea mai mare creştere econoică din economică”.

”În această seară am şansa de a fi alături de adevărata mină de aur a economiei româneşti”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Premierul a afirmat că la toate consultările pe care le va avea cu reprezentanţii mediului de afaceri va cere ca femeile să fie reprezentate în proporţie de 50%.

Marcel Ciolacu a făcut apel la egalitate între femei şi bărbaţi.

”Ştiu când am luat decizia corectă, împreună cu preşedintele Niciae Ciucă, ca în fruntea listei de la europarlamentare a PSD şi PNL să fie o femeie cu o carieră solidă construită în afara lumii politice. Chiar dacă sunt cu siguranţă mulţi cărora li se va părea un moft, eu cred cu tărie că este un semnal important pentru România, un pas concret pentru viitor, în care egalitateade gen şi de şanse să nu mai fie deziderate ci realităţi”, a mai declarat premierul.

 

 

 

 

 

Vezi si alte articole...