marți, iunie 18, 2024

Marcel Ciolacu: Inflaţia pe luna septembrie a scăzut la 8,8% / Ministrul Agriculturii să vină cu modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse

EconomieMarcel Ciolacu: Inflaţia pe luna septembrie a scăzut la 8,8% / Ministrul Agriculturii să vină cu modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază,...

”Inflaţia pe luna septembrie a scăzut la 8,8%! Asta arată că măsurile de plafonare a preţurilor la alimentele de bază produc efectele dorite”, a spus premierul, în şedinţa de Guvern.

”Sunt convins că direcţia aceasta va continua şi vom avea la finalul anului o inflaţie între 7 şi 8 la sută, aşa cum am promis”, a mai spus premierul.

Ciolacu a mai spus că are o solicitare către ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

”Aş dori ca săptămâna viitoare să vină cu o propunere despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a preţurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse. La aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse româneşti. Cred că este o decizie legitimă, aşteptată de populaţie şi una care va susţine producătorii români”, a arătat premierul Ciolacu.

Vezi si alte articole...