miercuri, iulie 17, 2024

Marcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Italiei – S-a discutat despre agenda şedinţei comune, de la jumătatea lunii februarie / Forum economic româno-italian, la Roma / Italia, locul 6 în topul investitorilor străini în România

EconomieMarcel Ciolacu, întâlnire cu ambasadorul Italiei – S-a discutat despre agenda şedinţei comune, de la jumătatea lunii februarie / Forum economic româno-italian, la Roma / Italia, locul 6 în...

”Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, o întâlnire cu Ambasadorul Republicii Italiene în România, E.S. Alfredo Maria Durante Magnoni, în contextul apropiatei şedinţe comune a celor două guverne, care va avea loc la Roma în perioada 14-15 februarie 2024”, a transmis, vineri, Guvernul, într-un comunicat de presă.

Premierul Marcel Ciolacu a aprecizat că aprofundarea cooperării economice şi atragerea de investiţii italiene în România sunt priorităţi ale relaţiei bilaterale

”Reuniunea celor două Guverne este încă un prilej excelent să lucrăm împreună pentru cetăţenii noştri şi pentru a oferi noi pârghii de colaborare investitorilor din România şi Italia”, a afirmat Marcel Ciolacu, citat în comunicatul de presă.

Executivul a precizat că discuţiile s-au concentrat asupra agendei bilaterale, temelor europene şi securităţii regionale, un subiect de primă importanţă fiind cooperarea economică între cele două state.

De asemenea, Guvernul anunţă că, în marja şedinţei comune de guvern, va avea loc şi Forumul economic româno-italian, cu participarea a peste 100 de firme din domenii precum energie, infrastructură mare şi apărare.

”Italia este al doilea partener comercial al României, a doua piaţă de destinaţie a exporturilor româneşti şi a doua ţară de origine a importurilor în ţara noastră”, a mai transmis Guvernul.

Potrivit datelor transmise de Executiv, în cursul anului trecut s-a înregistrat un nivel record al comerţului bilateral de peste 20 de miliarde de euro, cea mai mare valoare înregistrată în istoria schimburilor bilaterale.

”În anul 2023, Italia s-a clasat pe locul 6 în topul investitorilor străini în România. Peste 70% din capitalul social al firmelor italiene este investit în companii româneşti din industrie şi sectorul energiei”, se mai arată î=în comunicatul de presă.

 

 

Vezi si alte articole...