vineri, iulie 19, 2024

Marina Rusă ajunge iar în coasta SUA. Nava de război cu rachete hipersonice sosește în Venezuela

ExterneMarina Rusă ajunge iar în coasta SUA. Nava de război cu rachete hipersonice sosește în Venezuela

Marina Rusă ajunge iar în coasta SUA. Nava de război cu rachete hipersonice sosește în Venezuela. La câteva săptămâni după ce navele de război rusești au făcut o intrare dramatică în Cuba, cele două vase ruseşti au ajuns acum într-o altă țară din Caraibe.

Marina Rusă ajunge iar în coasta SUA. Nava de război cu rachete hipersonice sosește în Venezuela. La câteva săptămâni după ce navele de război rusești au făcut o intrare dramatică în Cuba, cele două vase ruseşti au ajuns acum într-o altă țară din Caraibe: Venezuela.

După efectuarea de exerciții în Oceanul Atlantic și o escală în Cuba, navele rusești au andocat în portul venezuelean La Guaira, pe 2 iulie.

Marina Rusă ajunge iar în coasta SUA; Nava de război cu rachete hipersonice sosește în Venezuela

TASS a citat Ministerul Apărării al Federa’iei Ruse spunând că, începând cu 17 mai, Flota de Nord a Rusiei, care include Fregata Amiral Gorshkov și Petrolierul Akademik Pashin, îndeplinește sarcini precum „garantarea prezenței navale ruse” în „zonele îndepărtate ale oceanelor.”

„Un detașament de nave al Flotei Nordului, care cuprinde Fregata Amiralul Flotei Uniunii Sovietice Gorshkov și tancul petrolier maritim mediu Akademik Pashin, au făcut o escală în portul La Guaira, din Republica Bolivariană Venezuela.

Escala va dura câteva zile. După aceea, marinarii Flotei de Nord vor continua să-și îndeplinească misiunea în apele Oceanului Atlantic”, a spus flota.

După croaziera îndelungată, echipajele navelor rusești vor avea șansa de a se relaxa și de a vedea atracțiile locale în timpul opririi în port.

Potrivit Flotei de Nord, escadrila a plecat pentru misiunea pe distanță lungă pe 17 mai. Rusia și-a stabilit obiectivele principale ale călătoriei, cum ar fi demonstrarea pavilionului și garantarea prezenței navale în regiuni oceanice izolate, dar semnificative din punct de vedere strategic.

Fregata Amiralul Gorșkov al Flotei Uniunii Sovietice este o fregată multifuncțională de ultimă oră, echipată cu rachete ghidate de înaltă precizie, destinate să desfășoare operațiuni în regiuni îndepărtate ale mărilor și oceanelor.

Principala armă de lovitură a fregatei este sistemul de rachete Kalibr-NK. De asemenea, este înarmată cu cea mai recentă rachetă hipersonică Zircon, conform Eurahttps://www.eurasiantimes.com/russia-navy-again-lands-in-us-backyard-after/sian Times.

Petrolierul și fregata au fost două dintre navele rusești care au ancorat la Havana, în Cuba, la jumătatea lunii iunie. Cu toate acestea, cea mai atent urmărită de Occident a fost prezența unui submarin nuclear rusesc „Kazan”.

Adevărata miză

Submarinul a fost văzut la doar 90 de mile de Florida, în timp ce naviga în Caraibe, pe care SUA le-au considerat în mod tradițional curtea lor din spate.

Submarinul a rămas acostat în Cuba, timp de aproximativ cinci zile, după ce a efectuat exerciții în Oceanul Atlantic.

Echipajele fregatei și submarinului au practicat folosirea armelor de rachete de înaltă precizie folosind modelarea computerizată împotriva țintelor navale, indicând grupuri navale ale unui inamic simulat, situat la o distanță de peste 600 de kilometri.

Vezi si alte articole...