joi, mai 23, 2024

Marinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei

ActualitateMarinarii și scafandrii militari, la sărbătoarea Bobotezei

Forțele Navale Române participă vineri, 6 ianuarie, începând cu ora 10.30, la Constanța, la activitățile prilejuite de sărbătoarea religioasă a Botezului Domnului.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale, marinarii militari, alături de Muzica Militară a Forțelor Navale, vor fi prezenți în fața Catedralei „Sfinții Petru și Pavel” și vor face parte din Garda de Onoare constituită pentru a parcurge traseul dintre catedrală și Portul Turistic „Tomis”, împreună cu soborul de preoți, carele cu apă și credincioșii participanți la procesiunea religioasă.

La slujba de sfințire a apelor, Centrul de Scafandri va participa cu șase scafandri de asigurare, zece înotători profesioniști și două bărci de tip „Bombard” cu câte doi scafandri la bord, care vor lua parte la recuperarea celor trei cruci aruncate în apă de Arhiepiscopul Tomisului. Totodată, un echipaj de prim ajutor va fi prezent la activitate, pentru a asigura măsurile de prevenire și gestionare a eventualelor situații de urgență.

La slujba de Bobotează vor mai fi prezente și cadre militare ale celorlalte categorii de forțe din Armata României și reprezentanți ai autorităților publice locale din garnizoana Constanța, precum și ai altor organizații nonguvernamentale.

Vezi si alte articole...