sâmbătă, aprilie 20, 2024

Marți, 13 februarie 2024, șeful Vămii București a fost reținuț de DNA

Din OrasMarți, 13 februarie 2024, șeful Vămii București a fost reținuț de DNA

În urma perchezițiilor efectuate de DNA în cursul zilei de marți, 13 februarie 2024, șeful Vămii București și alte 5 persoane, inclusiv 3 funcționari publici, au fost reținute, fiind suspectate de săvârșirea infracțiunii de luare de mită.

Într-un comunicat de presă emis pe 14 februarie 2024, DNA a anunțat că cei 6 inculpați au fost reținuți pentru 24 de ore în urma acțiunilor de percheziție desfășurate cu o zi înainte. Printre aceștia se află Paul Petrof, șeful Direcției Regionale Vamale București.

Directorul este investigat pentru următoarele fapte: favorizarea făptuitorului; utilizarea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității sau permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații; luare de mită;

Alături de el, au fost reținuți:

3 funcționari din cadrul Autorității Vamale Române, suspectați de comiterea unor infracțiuni de luare de mită în formă continuată. Șeful de birou în cadrul Autorității Vamale Române, investigat pentru favorizarea făptuitorului, utilizarea informațiilor confidențiale și trafic de influență în formă continuată. O a șasea persoană, suspectată de complicitate la luare de mită.

Aceste persoane sunt implicate într-un dosar de luare de mită, fiind acuzate că ar fi cerut sume de bani pentru a permite intrarea în țară a produselor contrafăcute, precum haine și încălțăminte, care erau ulterior comercializate ca fiind originale.

De asemenea, DNA a precizat că Paul Petrof ar fi solicitat unui om de afaceri suma de 50.000 de euro în schimbul facilitării unor tranzacții:

„Inculpatul Petrof Paul ar fi pretins de la un om de afaceri plata unui avans în sumă de 50.000 euro pentru achiziția unui apartament și alte foloase necuvenite, în schimbul „ajutorului” oferit acestuia din urmă în legătură cu obținerea unor autorizații”.

Aceștia vor fi aduși în fața magistraților de la Tribunalul București cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile. Comunicatul complet al DNA poate fi consultat prin accesarea acestui link.

Vezi si alte articole...