marți, mai 30, 2023

Marți seară, la împlinirea a 75 de ani de la înființare a echipei CS Dinamo București, a fost prezentată macheta pentru noul stadion

Din OrasMarți seară, la împlinirea a 75 de ani de la înființare a echipei CS Dinamo București, a fost prezentată macheta pentru noul stadion

CS Dinamo București a sărbătorit marți seară 75 de ani de la înființare, iar cu această ocazie a fost prezentată macheta noului stadion, care va fi construit în zona Ștefan cel Mare. Valoarea proiectului depășește 700 de milioane de lei, iar stadionul va avea o capacitate de peste 25.000 de locuri și va include un heliport pentru Spitalul Floreasca. Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a anunțat că noul stadion al CS Dinamo București va fi multifuncțional și va avea 25.059 de locuri.

Stadionul va fi dotat cu un amfiteatru, un muzeu, un hotel, un restaurant și un heliport.

Arena nu va fi destinată doar fotbalului, ci va deservi toate secțiile clubului, având spații destinate pentru box, haltere, judo, scrimă, lupte, atletism și așa mai departe.
Noul stadion va fi încadrat conform clasificărilor UEFA în categoria 4 Elite, adică la cele mai înalte standarde, ceea ce înseamnă că pot fi jucate și finale ale Ligii Campionilor și alte competiții.
Un element unic în România este și faptul că arena va avea un heliport care va deservi Spitalul de Urgență Floreasca, a declarat Lucian Bode, potrivit Agerpres.
 

Valoarea proiectului depășește 700 de milioane de lei și este unul major. Studiul de fezabilitate a fost finalizat și au fost obținute peste 90% din avizele necesare. Potrivit estimărilor Ministrului Afacerilor Interne, lucrările de demolare a arenei vechi ar trebui să înceapă în luna septembrie. În paralel, Compania Națională de Investiții (CNI) va iniția procedura de licitație pentru proiectarea și execuția stadionului.

Noul stadion va include și o parcare dedicată publicului VIP, cu capacitate de până la 200 de locuri. De asemenea, vor fi amenajate:

  • 4 vestiare și două săli de încălzire
  • Spații generoase pentru echipe, staff, oficiali și organizatori
  • Un spațiu generos pentru jurnaliști
  • 12 loje VIP, separeuri și un restaurant
  • Cel puțin 400 de metri pătrați pentru spațiul de ospitalitate
  • Facilități pentru persoanele cu dizabilități
  • Tribună acoperită în întregime.

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro