luni, iulie 15, 2024

Medicamente benefice pentru infecțiile respiratorii la copii- ce spun medicii

MedicalMedicamente benefice pentru infecțiile respiratorii la copii- ce spun medicii

Medicii recomandă diverse medicamente pentru tratarea infecțiilor respiratorii la copii, însă este important să subliniem că administrarea oricărui medicament trebuie să fie făcută sub strictă a acestora.

Iată câteva categorii de medicamente și recomandări generale privind tratarea infecțiilor respiratorii:

 1. Antibiotice:
  • Sunt prescrise doar în cazurile de infecții bacteriene, nu virale. Este esențial să se completeze întregul ciclu de antibiotice, chiar dacă simptomele dispar mai devreme.
 2. Antipiretice și analgezice:
  • Acetaminofenul (paracetamolul) sau ibuprofenul sunt medicamente ce pot fi administrate pentru reducerea febrei și ameliorarea durerii. Doza trebuie calculată în funcție de greutatea copilului și trebuie respectate instrucțiunile medicului.
 3. Decongestionante nazale:
  • Pot ajuta la ușurarea respirației în caz de congestie nazală. Totuși, acestea ar trebui utilizate cu precauție și doar pentru perioade scurte, deoarece utilizarea îndelungată poate avea efecte adverse.
 4. Antitusive:
  • Pot fi recomandate pentru a reduce tusea. Există variante pentru zi și pentru noapte. Este important să respecți doza prescrisă și să te adresezi medicului înainte de administrare.
 5. Hidratare și umidificare:
  • Administrarea unei cantități adecvate de lichide este crucială pentru menținerea hidratării. Un umidificator în cameră poate ajuta la ameliorarea simptomelor de congestie.
 6. Medicamente antivirale:
  • Pot fi prescrise în cazul unor infecții virale severe, cum ar fi gripa. Acestea trebuie administrate sub supravegherea medicului.
 7. Corticosteroizi inhalatori:
  • Pot fi utilizați în cazurile de astm sau alte afecțiuni respiratorii cronice. Administrarea trebuie făcută strict conform recomandărilor medicului.
 8. Vaccinurile:
  • Un mod eficient de prevenire a unor infecții respiratorii este vaccinarea regulată conform calendarului național de imunizare.

Este important să te adresezi medicului pediatru pentru un diagnostic precis și pentru a primi recomandări personalizate în ceea ce privește tratamentul și medicamentele potrivite pentru copilul tău.

Vezi si alte articole...