sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

MedLife transportă probe biologice de laborator prin intermediul dronelor

MedicalMedLife transportă probe biologice de laborator prin intermediul dronelor

MedLife devine primul operator medical privat din România care utilizează dronele pentru transportul probelor de laborator și unul dintre puținii operatori medicali din Europa care transportă în mod curent probe biologice pe distanțe medii și mari.

Pentru început, transporturile au loc pe raza a 4 localități din județul Bihor (Aleșd, Beiuș, Marghita, Salonta) către Oradea și Arad, urmând ca în viitorul apropiat proiectul să fie extins la nivelul întregii rețele medicale din țară.

Cu o lungime de 120km, ruta dintre Oradea și Arad este în prezent cel mai lung traseu de zbor cu drona pentru probe medicale, din Europa, traseul fiind realizat în mai puțin de o oră.

Durata medie de transport de la primele puncte de recoltare pâna la Oradea este în jur de 19 – 28 de minute pe sens, respectiv mai puțin de o oră între Oradea și Arad, drona zburând cu o viteză de aproximativ 122 km/h.

Acest lucru înseamnă o economie de timp mai mare de 50% în comparație cu transportul la sol, adăugând în același timp și opțiunile suplimentare de ridicare și livrare prin autonomia oferită de sistem.

Partenerul logistic este Skyy Network, o companie australiană cu expertiză vastă în aviația cu și fără pilot, care asigură servicii și soluții de integrare a dronelor în procesele de business ale companiilor.

Noul sistem de transport introdus de MedLife are la bază 3 drone Swoop Aero Kite, dotate cu tehnologie de ultimă generație și softuri performante, care permit transportul probelor în condiții depline de siguranță.

Aeronavele sunt complet autonome, un singur pilot fiind capabil să monitorizeze simultan mai multe drone. Factorul uman mai intervine doar pentru încărcarea și descărcarea probelor.

În fază următoare, compania va include pe traseele de transport cu drone punctelor de recoltare din județele Arad, Hunedoara, Mehedinți, Gorj, Timiș și Caraș-Severin.

Dronele vor acoperi transportul de la punctele de recoltare situate în afara orașului în proporție de aproape 100%, înlocuind astfel transportul cu autovehicule, utilizat în mod obișnuit.

CITEȘTE ȘI: S-a deschis Spitalul de Ortopedie si Traumatologie Medlife

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

Vezi si alte articole...