luni, iulie 15, 2024

Metrorex: Primul utilaj destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou a sosit în România / Este un utilaj de peste 720 de tone, cu peste şase metri diametru / Pas important în pregătirea demarării lucrărilor – FOTO

EconomieMetrorex: Primul utilaj destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou a sosit în România / Este un utilaj de peste 720 de tone, cu peste...

”Primul TBM (Tunnel Boring Machine), utilajul destinat să excaveze tunelurile lotului 1 al Magistralei 6 de metrou (1 Mai – Otopeni), a sosit în România. Utilajul de dimensiuni agabaritice, care va croi drumul subteran pentru Lotul 1.1 al noii magistrale de metrou, între staţiile 1 Mai şi Tokyo, a fost transportat din Turcia în România, pe mare”, anunţă, joi, Metrorex.

Compania a precizat că TBM-ul care a ajuns în portul românesc la începutul lunii este primul dintre cele două utilaje care vor fi folosite de Asocierea ALSIM ALARKO-MAKYOL, antreprenorul care realizează proiectarea şi execuţia lucrărilor de structură de rezistenţă pentru Lotul 1 al Magistralei 6.

”Scutul conţine 28 de repere, însumând o greutate totală de 726 tone. Utilajul are un diametru de 6,57 metri. Sosirea scutului marchează, astfel un pas important în pregătirea demarării lucrărilor de construire pentru primul Lot al Magistralei 6 (1 Mai – Otopeni) linia care va asigura legătura reţelei de metrou a Municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni”, a mai transmis compania.

Contractul ”Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă” – Magistrala 6 – 1 Mai-Otopeni a fost semnat, la începutul lunii mai,  la sediul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, valoarea acestuia fiind de peste 1,2 miliarde de lei fără TVA.

Finalizarea Magistralei 6 este programată pentru 2027.

 

 

Vezi si alte articole...