sâmbătă, iunie 22, 2024

Lidl, planuri mari în România. Ce vrea să facă rețeaua de magazine

Retailerul german Lidl, principalul jucător pe piața...

Cod roșu de caniculă. Urmează un weekend incendiar. Hartă emisă de ANM

Alertă de caniculă. Administrația Națională de Meteorologie(ANM)...

Miercuri, 15 noiembrie, la ora 11:30, oprește primul tren în stația de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4

Din OrasMiercuri, 15 noiembrie, la ora 11:30, oprește primul tren în stația de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4

Miercuri, 15 noiembrie, la ora 11:30, are loc inaugurarea primei opriri a trenului în stația de metrou Tudor Arghezi din Sectorul 4 al Bucureștiului. Această nouă facilitate de transport, situată pe Șoseaua Berceni, pe Magistrala 2 Pipera-Berceni, a fost construită de la zero de către Primăria Sectorului 4 în parteneriat cu Metrorex. Deși lucrările la stația Tudor Arghezi s-au încheiat în decembrie anul trecut, aceasta devine operațională abia azi.

Astfel, începând cu miercuri, 15 noiembrie 2023, la ora 11:30, locuitorii din zonă pot utiliza stația de metrou Tudor Arghezi. Potrivit programului aprobat de Metrorex, trenurile de metrou vor circula inițial între stațiile Tudor Arghezi și Berceni, operând în sistem de tip pendulă. Ulterior, după finalizarea lucrărilor la sistemul de automatizare, fluxul de călători va fi preluat pe traseul complet, de la stația Tudor Arghezi până la stația Pipera.

În etapa inițială, intervalul de circulație a trenurilor între stațiile Berceni și Tudor Arghezi va fi de 8 minute, urmând ca acest interval să fie redus ulterior la 4 minute.

„Marcăm un moment deosebit de important în istoria Bucureștiului. Este o investiție foarte imporantă și utilă pentru locuitorii Sectorului 4 și pentru cei care locuiesc în Ilfov. Din acest punct, după 2 ani de chin, avem absolut toate cele necesare pentru a demara extinderea liniei de metrou către comuna Berceni. Recunoaștem că acest oraș are nevoie de dezvoltare majoră. În următoarele săptămâni vom ridica în SICAP, în parteneriat cu CJ Ilfov, S5 și Metrorex și proiectul pentru extinderea metroului de la Gara de Nord la Progersul, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în cadrul conferinței de presă de la deschiderea stației de metrou Tudor Arghezi”, conform Hotnews.ro.

Împreună cu inaugurarea stației de metrou, este pusă la dispoziția publicului și parcare de tip park&ride, având o capacitate de peste 350 de locuri, care deserveste stația Tudor Arghezi.

Vezi si alte articole...