sâmbătă, februarie 24, 2024

Miercuri, 24 ianuarie, are loc Ziua Porților Deschise STB, la Depoul Dudești

Din OrasMiercuri, 24 ianuarie, are loc Ziua Porților Deschise STB, la Depoul Dudești

Cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, locuitorii din București sunt invitați să participe la ziua porților deschise organizată la Depoul Dudești al Societății de Transport București (STB). Vizitatorii vor avea ocazia să admire atât vehiculele noi achiziționate de Primăria Municipiului București, cât și cele mai vechi, de epocă.

Având în vedere că 24 ianuarie este zi liberă legală, cei care nu au obligații de muncă pot alege să își petreacă timpul în diverse activități, iar printre acestea se numără și posibilitatea unei vizite la Depoul Dudești al STB.

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei, a anunțat organizarea evenimentului „Ziua Porților Deschise” la STB în contextul celebrării „Zilei Unirii Principatelor Române”. Astfel, vizitatorii au șansa să admire atât vehiculele istorice de transport public, cât și cele noi, achiziționate recent de către Primăria Municipiului București.

Viceprimarul Capitalei a transmis:

„Vrei să vezi cum arată cele mai noi mijloace de transport în comun achiziționate de PMB: troleibuzul Solaris, autobuzul electric BMC și tramvaiul Astra fabricat în Romania? Hai și tu la Ziua porților deschise la STB, pe 24 Ianuarie!”

 

Totodată, Stelian Bujduveanu a dezvăluit că reprezentanții companiei responsabile de transportul public din București pregătesc și o serie de surprize pentru cei mici. Mai precis, copiii pasionați de transport vor avea ocazia să viziteze tramvaiul de epocă Rathgeber – un vagon tip restaurant și să participe la atelierele de mentenanță și reparații desfășurate în cadrul Depoului Dudești.

Este important de menționat că toate persoanele cu vârsta sub 18 ani trebuie să fie însoțite de un părinte sau un adult responsabil. Evenimentul este programat să aibă loc în intervalul orar 11:00 – 16:00, la Depoul Dudești, situat pe Calea Dudești numărul 184. Intrarea este gratuită și nu este necesară efectuarea unei rezervări prealabile.

Vezi si alte articole...