miercuri, decembrie 6, 2023

Mii de coșuri de gunoi vor fi montate pe străzile din Sectorul 2, anunță Radu Mihaiu

Din OrasMii de coșuri de gunoi vor fi montate pe străzile din Sectorul 2, anunță Radu Mihaiu

Mii de coșuri de gunoi vor fi instalate pe străzile din Sectorul 2 în perioada următoare, atât pe străduțe cât și pe marile bulevarde din arie. Această inițiativă are scopul de a contracara problema deșeurilor aruncate pe domeniul public, oferind un aspect îngrijit și reducând riscul de focare de infecții.

Un total de 3.000 de coșuri de gunoi vor fi amplasate, dintre care 2.500 pe străzile secundare, cu o capacitate de 60 de litri, și 500 pe bulevarde, cu o capacitate de 120 de litri. Primarul Radu Mihaiu a transmis acest demers pentru a încuraja cetățenii să nu mai polueze spațiul public.

„Am început cu zonele în care se aruncă mult gunoi mic pe jos, dar vom extinde acest model în tot sectorul. Sunt mai practice și mai încăpătoare decât cele agățate de stâlp.

Au un singur defect: nu țin locul celor șapte ani de acasă. Păstrați curățenia, aruncați la coș!”

Aruncarea deșeurilor pe domeniul public constituie o contravenție. Prin urmare, persoanele surprinse aruncând atât mici deșeuri (ambalaje, chiștoace de țigări) cât și deșeuri voluminoase (mobilă, materiale de construcții) pe străzile orașului vor fi sancționate cu amenzi de către Poliția Locală.

Vezi si alte articole...