sâmbătă, iunie 15, 2024

Ministerul Dezvoltării: Municipiul Târgu Secuiesc va beneficia de o creşă modernă, realizată prin PNRR

EconomieMinisterul Dezvoltării: Municipiul Târgu Secuiesc va beneficia de o creşă modernă, realizată prin PNRR

Potrivit Ministerului Dezvoltării. ”creşa are o capacitate de 4 grupe (40 de copii) şi cuprinde o zonă administrativă, una destinată copiilor şi spaţii tehnico-gospodăreşti. De asemenea, beneficiază de 4 dormitoare, 2 camere de joacă, prevăzute cu 2 vestiare şi 4 grupuri sanitare pentru copii, spaţii pentru luat masa şi cabinet medical”.

Aceasta este o creşă modernă, de tip nZEB (near-Zero Energy Building), în care energia necesară provine parţial din surse regenerabile, precum panourile fotovoltaice şi panourile solare care vor asigura necesarul de energie şi apă caldă, iar anvelopa clădirii este foarte bine izolată termic.

„Sunt bucuros că locuitorii municipiului Târgu Secuiesc vor beneficia de o creşă construită la standarde europene, care va contribui la procesul de cunoaştere şi socializare a celor mici, oferindu-le un mediu modern şi sigur. Continuăm să investim în infrastructura educaţională pentru a asigura dezvoltarea armonioasă a copiilor noştri!” a precizat ministrul dezvoltării.

Valoarea contractului de proiectare şi execuţie a acestei unităţi de învăţământ a fost de 11.047.493,05 lei.

Vezi si alte articole...