miercuri, mai 31, 2023

Ministerul Educaţiei: Acordăm 250 de milioane de euro pentru microbuze electrice pentru elevi

EconomieMinisterul Educaţiei: Acordăm 250 de milioane de euro pentru microbuze electrice pentru elevi

”Vizăm îmbunătăţirea transportului şcolar, cu precădere în zonele izolate, cu populaţie scăzută, prin furnizarea de microbuze şcolare electrice, prietenoase cu mediul şi cu un consum energetic redus. Această măsură urmăreşte facilitarea accesului copiilor la educaţie, prin protejarea mediului înconjurător în acelaşi timp, contribuind, totodată, şi la obiectivul Uniunii Europene de a reduce emisiile nete de gaze cu efect de seră cu cel puţin 55% până în 2030”, a transmis, joi seară, Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că, în cadrul acestui , prin intermediul unităţilor administrativ-teritoriale judeţene, şcolile vor fi dotate cu microbuze electrice graţie finanţării prin PNRR.

”Alocarea financiară PNRR totală pentru achiziţia microbuzelor electrice este de 250 de milioane de euro, fără TVA”, a transmis ministerul.

Depunerea proiectelor se realizează exclusiv online, prin platforma electronică https://proiecte.pnrr.gov.ro, cu respectarea intervalului de depunere: 18.05.2023-13.06.2023.

 

 

Vezi si alte articole...

Din Oras

Gazetadetimisoara.ro

Ziaristi.ro

Femeiadeastazi.ro