sâmbătă, iulie 20, 2024

Ministrul austriac de Externe a fost chemat de autoritățile de la Kiev să viziteze orașul Dnipro

ExterneMinistrul austriac de Externe a fost chemat de autoritățile de la Kiev să viziteze orașul Dnipro

Alexander Schallenberg, ministrul austriac de externe, a fost invitat să viziteze orașul Dnipro care a fost puternic bombardat de forțele armatei ruse. Oficialul austriac a declarat că România nu ar tebui să interzică acordarea de vize rușilor.

Militarii ruși au atacat, în urmă cu două zile, o clădire de nouă etaje cu rachete. În urma acestui incident, 44 de persoane au murit printre dărămături. În acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe al Ucrainei, Oleh Nikolenko, l-a invitat pe ministrul de externe austriac să vină să viziteze această zonă. Alexander Schallenberg a făcut o serie de declarații controversate în legătură cu interdicția de a mai acorda vize rușilor.

Nikolenko a adăugat că solicitarea ca Schallenberg să vină să viziteze Dnipro este răspunsul Ucrainei la apelurile diplomatului austriac „de a nu se merge prea departe”. Oficialul ucrainean a mai adăugat că „apreciem cooperarea cu Austria, suntem recunoscători pentru sprijinul oferit prin ONU și UE, iar pentru a dezvolta un dialog în acest sens, așteptăm vizita ministrului austriac în Ucraina. În special, îl invităm pe șeful diplomației austriece să viziteze Dnipro”.

Ministrul austriac, de externe invitat să viziteze Dnipro. Reprezentantul ministrului de Externe din Ucraina a explicat că dacă oficialul austriac va veni să viziteze Dnipro va putea să își repete declarațiile pe care le-a avut și în fața familiilor celor 44 de persoane care au murit în timpul atacului. „Apelurile la continuarea dialogului cu Rusia şi la respectarea istoriei și culturii acesteia întăresc sentimentul de impunitate al Kremlinului şi sunt percepute doar ca o invitație de a continua genocidul împotriva ucrainenilor”, a mai adăugat Nikolenko.

Alexander Schallenberg a spus în urmă cu câteva zile că nu ar trebuie impuse interdicții privind vizele a 144 de milioane de ruși. Oficialul austriac că războiul declanșat de Rusia în Ucraina „este o nebunie”, dar autoritățile din fiecare stat trebuie să se gândească la ceea ce se va întâmpla în viitor. Șeful diplomației austriece a mai declarat că Ucraina trebuie ajutată în lupta ei pentru a-și mențime suveranitatea și integritatea teritorială, dar din arhitectura europeană de securitate va trebui să facă parte și Rusia, notează Krone.

Vezi si alte articole...