sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Ministrul Energiei, anunţ important pentru prosumatori. Ce taxă dispare

EconomieMinistrul Energiei, anunţ important pentru prosumatori. Ce taxă dispare

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a anunțat că taxa pe soare pentru prosumatori va fi eliminată.

În urma numeroaselor discuții, întâlniri și dezbateri, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană, Burduja a anunțat că taxa pe soare va fi eliminată, scrie Mediafax. „În urma numeroaselor discuții, întâlniri și dezbateri, inclusiv prin demersuri la Comisia Europeană, eliminăm taxa pe soare pentru prosumatori. Am pus în consultare publică proiectul de Ordonanță de Urgență a Guvernului prin care am demarat procedurile legale pentru eliminarea posibilității introducerii acestei taxe. Prin acest demers aducem claritate în cadrul legislativ și eliminăm incertitudinile și potențialele amenințări ale dezvoltării prosumatorilor în România”, anunță Burduja, pe Facebook.

Potrivit ministrului Energiei, sunt peste 120.000 de prosumatori astăzi, cu o putere instalată de 1500MW, peste cea a centralei nuclearo-electrice de la Cernavodă. „Voi continua să sprijin prosumatorii, pentru ca România Viitorului are nevoie de energie în 3D: descentralizată, digitalizată și decarbonizată”, spune ministrul.

Pentru restul românilor, care încă nu își produc singuri energia, continuă schema de sprijin prin măsurile de plafonare-compensare. „Mai mult, reducem costul energiei electrice și gazelor naturale, ceea ce va duce, în condiții normale, la facturi mai mici pentru români și pentru companiile românești. Până acum, conform celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, luând în calcul prețurile plafonate, nu cele din contracte, ci cele plătite efectiv de consumatori, românii au al patrulea cel mai ieftin gaz și a cincea cea mai ieftină energie electrică din Uniunea Europeană”, mai spune Burduja.

sursa: oradesibiu.ro

Vezi si alte articole...