sâmbătă, aprilie 13, 2024

Droguri în showbiz. Natalia Mateuț, audiată la DIICOT

Natalia Mateuț, starleta de la Xtra Night...

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul de la Mangalia. Ce urmează acum

Monica Macovei a fost condamnată, pentru accidentul...

Ministrul Finanţelor: E prematur de spus care va fi linia care va fi de urmat pentru noua politică fiscală a României

EconomieMinistrul Finanţelor: E prematur de spus care va fi linia care va fi de urmat pentru noua politică fiscală a României

”Recomandările pe care le-a făcut Banca Mondială se înscriu în linia aceasta a ceea ce a declarat Fondul Monetar Internaţional atât în ceea ce priveşte taxarea verde, cât şi celelalte elemente de reformă. E prematur de spus care va fi linia care va fi de urmat pentru noua politică fiscală a României, însă este o realitate şi toată lumea vede acest lucru că avem contribuţiile pe muncă exagerat de mari şi din această perspectivă trebuie să facem şi mai atractivă politica de resurse umane a României, pe de o parte. Pe de altă parte, este nevoie de această recalibrare între impozitarea consumului, impozitarea capitalului şi a forţei de muncă pentru a lăsa loc liber pentru ajustările la contribuţiile asupra muncii care ar crea o supapă şi un răgaz pentru mediul de afaceri, care cred că s-ar bucura de astfel de soluţii”, a declarat, luni seară, la Digi 24, Marcel Boloş.

 

Boloş a spus că ”este o realitate” faptul că ”nimeni nu doreşte să raţionalizeze procesul de utilizare a fondurilor publice, dar când se pune problema de impozite şi taxe nici atât, creşterea de impozite şi taxe nu a fost niciodată bine primită de către contribuabili”.

 

Ministrul Finanţelor a adăugat că România are un sistem fiscal – cota unică la impozitul pe venit, impozitul pe profit, TVA – care este ”unul dintre cele mai avantajoase din Uniunea Europeană”.

Vezi si alte articole...