luni, iulie 15, 2024

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a semnat un contract de finanţare în valoare de 47,5 milioane lei pentru susţinerea colectării selective a deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud

EconomieMinistrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a semnat un contract de finanţare în valoare de 47,5 milioane lei pentru susţinerea colectării selective a deşeurilor în judeţul Bistriţa-Năsăud

Potrivit Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene, ”contractul are o valoare totală de aproximativ 47,5 milioane lei, din care circa 27 milioane lei reprezintă fonduri europene din Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM)”.

”Felicit Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud şi toate unităţile administrativ-teritoriale care s-au asociat pentru realizarea acestui proiect care va contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de mediu şi, în consecinţă, la creşterea calităţii vieţii locuitorilor din acest judeţ. Mizăm pe eforturile fiecărui beneficiar în implementarea proiectelor mai ales acum, când ne apropiem de încheierea exerciţiului financiar multianual 2014-2020. Vă reamintesc că din suma alocată pot fi decontate cheltuieli realizate până la sfârşitul acestui an, iar România trebuie să maximizeze rata de absorbţie a fondurilor europene”, a declarat ministrul Adrian Câciu.

”Ne bucurăm să semnăm astăzi un proiect important pentru noi, proiect ce va susţine creşterea ratei de pregătire pentru reutilizare şi reciclare a deşeurilor şi va contribui semnificativ în atingerea ţintei de reutilizare şi reciclare a 50% din cantitatea de deşeuri reciclabile (hârtie, metal, plastic, sticlă şi textile) până în 2025, de la nivelul întregului judeţ. Am găsit multă deschidere la MIPE şi vrem să continuăm relaţia de bună colaborare între autorităţile locale şi centrale”, a subliniat Emil Radu Moldovan, preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, potrivit ministerului Investiţiilor.

Vezi si alte articole...