joi, mai 23, 2024

Ministrul Muncii: A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile/ Trebuie să fim pro-activi

EconomieMinistrul Muncii: A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit...

”A mai fost în România când numărul de salariaţi a fost mai mic decât numărul de persoane aflate în pensie şi nu au fost probleme, s-au plătit pensiile. Însă nu e asta o explicaţie, noi trebuie să luăm măsuri, trebuie să fim pro-activi, cum am fost pe perioada anului 2022”, a afirmat Marius Budăi, luni seară, la Antena 3.

 

El a subliniat că se fac simulări la nivelul Guvernului privind situaţia demografică, de aceea există, la nivelul Ministerul Ministerului Familiei, măsuri privind creşterea natalităţii, dau şi alte tipuri de măsuri privind ocuparea forţei de muncă. 

 

”În 2030 nu vor fi probleme. Eu cred că suntem într-o perioadă în care trebuie să mergem din aproape în aproape. În dinamica economică şi socială de acum, să te pronunţi pentru 2050, eu cred că este cam mult”, a adăugat ministrul.

Vezi si alte articole...